HEKLANJE

Jasne činjenice o financiranju vaše mirovine

TEMU APP 100 E KUPON

Prema nedavnom globalnom istraživanju AXA Equitablea, američki radnici uvjereni su, ali nisu dobro informirani o svojim financijskim izgledima nakon umirovljenja. Na primjer, 60 posto radnika vjeruje da će im prihodi nakon mirovine biti dovoljni, ali samo svaki peti zapravo zna koliki će to prihod biti.

Samopouzdanje radnika može proizaći iz gledanja njihovih roditelja koji dobro žive u mirovini:



• U prosjeku američki umirovljenici primaju 4243 USD neto mjesečnog prihoda (uključujući socijalno osiguranje, mirovine poduzeća, osobnu imovinu i ušteđevinu itd.); međutim, medijan (srednja točka) neto mjesečnog prihoda je samo 463 dolara.

• 98 posto američkih umirovljenika uvjereno je u svoj životni standard, tvrdeći da već imaju sve što im je potrebno.

Međutim, s obzirom da socijalno osiguranje i mirovine padaju u nemilost (otprilike 9 od 10 vjeruje da je program socijalnog osiguranja u problemima ili krizi), radnici dobivaju poziv na buđenje za planiranje mirovine. Zapravo, procjenjuje se da 65 posto radnika shvaća da će se morati osloniti na vlastitu ušteđevinu kako bi preživjeli mirovinu.

Od svih ispitanika diljem svijeta, Amerikanci se najmanje oslanjaju na programe mirovinske štednje kojima upravlja država ili smatraju vladu odgovornom za osiguravanje prihoda za mirovinu.

“Ne samo da su Amerikanci sami za financiranje mirovine, oni također žive dulje i shvaćaju da će im možda trebati sredstva da izdrže više od 30 godina nakon odlaska u mirovinu”, rekao je Ken Gelman, direktor istraživanja tržišta AXA-e. “Kao rezultat toga, vrlo ozbiljno shvaćaju mirovinsku štednju tako što rano započinju i konzultiraju se s pouzdanim financijskim savjetnicima.”

Kao rezultat dobrih savjeta, Amerikanci mogu izgraditi raznolike mirovinske portfelje.

Na pitanje kako se osiguravaju mirovinski prihodi, oko dvije trećine ispitanika – zaposlenih i umirovljenika – navelo je nekoliko vrsta imovine, uključujući IRA-e, 401(k)s, investicijske fondove i mirovine kompanija.



Međutim, Amerikanci su oprezni sa sredstvima koja bi trebala trajati cijeli život. Sedamdeset osam posto radnika preferira ulaganja sa skromnim povratom ulaganja i bez financijskog rizika. Usprkos tome, Amerikanci predvode anketu u preuzimanju financijskih rizika.

Anketu Retirement Scope provela je tvrtka AXA, vodeća tvrtka za financijsko savjetovanje i upravljanje imovinom. Ispitano je više od 6900 zaposlenih i umirovljenika u 11 zemalja.

Sačuvajte svoj kredit i svoj brak

Prije nego što izvadite svoju kreditnu karticu, zastanite i razmislite. Ameriku često nazivaju potrošačkim društvom i to je istina. Također