HEKLANJE

Novi ples na Wall Streetu: Performans

TEMU APP 100 E KUPON

Nije važno koje linije, brojeve, indekse ili gurue obožavate, jednostavno ne možete znati kamo ide tržište dionica ili kada će promijeniti smjer. Previše vremena i analitičkog truda investitora gubi se pokušavajući predvidjeti korekcije kursa… još više se gubi uspoređujući tržišne vrijednosti portfelja s nekoliko nepovezanih indeksa i prosjeka. Ako se u mislima pomirimo da ne možemo predvidjeti budućnost (ili promijeniti prošlost), možemo se produktivnije kretati kroz neizvjesnost. Pojednostavimo procjenu izvedbe portfelja korištenjem informacija o kojima ne moramo nagađati, a koje su povezane s našim osobnim investicijskim programima.

Svakog prosinca, s vizijama šećernih šljiva koje plešu u njihovim glavama, ulagači počinju pomno ispitivati svoju izvedbu, formulirati što bi moglo i što bi trebalo i odlučiti što će pokušati sljedeće godine. To je godišnje, mazohističko, pravo prolaza. Moja vizija kraja godine je drugačija. Vidim hrpu debelih mačaka s Wall Streeta, ROTF i LOL, dok investitori (i njihovi abecedno ispravni savjetnici) određuju što promijeniti, prodati, kupiti, preraspodijeliti ili prilagoditi kako bi se sljedećih dvanaest mjeseci financijski ponašalo bolje nego prošlih . Što se dogodilo s tim staromodnim naglaskom na dugoročnom napretku prema određenim ciljevima? Upotreba Issue Breadth i 52-tjedne visoke/niske statistike za navigaciju; i ciklička analiza (od vrha do vrha, itd.) i ekonomske stvarnosti kao barometri očekivanja učinka imaju mnogo više osobnog smisla. I kada je postalo modno razmišljati o investicijskim portfeljima kao o sprinterima u dvanaestomjesečnoj utrci s nebuloznim nizom indeksa i prosjeka? Zašto se gospodari svemira valjaju po podu od smijeha? Oni mogu vizualizirati vaš godišnji ritual agitacije učinka koji proizvodi transakcije koje generiraju naknade u svim zamislivim smjerovima. Nesretan investitor najbolji je prijatelj Wall Streeta, a naglašavanjem kratkoročnih rezultata i stvaranjem superbolesknog okruženja jamče da će velika većina investitora biti nezadovoljna zbog nečega, cijelo vrijeme.



Vaš bi portfelj trebao biti jedinstven kao i vi, a ja tvrdim da je portfelj pojedinačnih vrijednosnih papira puno lakši za razumijevanje i upravljanje njime nego za kupovnu košaricu punu potrošačkih proizvoda koji odgovaraju svima. Samo se trebate usredotočiti na dva dugoročnija cilja: (1) povećanje produktivnog radnog kapitala i (2) povećanje osnovnog prihoda. Niti jedan cilj nije izravno povezan s tržišnim prosjekom, kretanjem kamatnih stopa ili kalendarskom godinom. Stoga štite ulagače od kratkoročnih događaja ili trendova koji izazivaju tjeskobu, dok istovremeno olakšavaju objektivnu analizu učinka koja je manje ljuta, manje konkurentna i konstruktivnija od konvencionalnih metoda. Ukratko, obrtni kapital je ukupna troškovna osnova vrijednosnih papira i gotovine u portfelju, a osnovni prihod su dividende i kamate koje proizvodi portfelj. Depoziti i isplate, kapitalni dobici i gubici, svaki izravno utječe na broj obrtnog kapitala, a neizravno utječe na rast osnovnog prihoda. Vrijednosni papiri postaju neproduktivni kada padnu ispod Investment Grade Quality (samo fundamentalni, molim) i/ili više ne donose prihod. Dobro upravljanje osjetilima može umanjiti ta neugodna iskustva.

Razvijmo grafikon “sve što trebate znati” koji će vam pomoći da upravljate svojim putem do uspjeha ulaganja (postizanje cilja) u niskoj stopi neuspjeha, neemocionalnom okruženju. Grafikon će imati četiri podatkovne linije, a vaš cilj upravljanja portfeljem bit će da se tri od njih kreću prema gore kroz vrijeme. Imajte na umu da treba voditi zasebnu evidenciju pologa i isplata. Ako naknade ili provizije plaćate odvojeno od svojih transakcija, smatrajte ih povlačenjem obrtnog kapitala. Ako nemate posebne kriterije odabira i smjernice za ostvarivanje dobiti, razvijte ih.

Prva linija je označena kao “Radni kapital”, a prosječna godišnja stopa rasta između 5% i 12% bila bi razuman cilj, ovisno o raspodjeli sredstava. [Prosjek se ne može odrediti do kraja druge godine, a preporučuje se dulje razdoblje kako bi se omogućilo uračunavanje.] Ova samo uzlazna linija (Jeste li podigli obrvu?) povećava se za dividende, kamate, depozite i “ ostvarene” kapitalne dobitke i umanjene za povlačenja i “realizirane” kapitalne gubitke. Novi pogled na neka široko prihvaćena ponašanja na kraju godine mogao bi biti od pomoći u ovom trenutku. Prebijanje kapitalnih dobitaka s gubicima kod kvalitetnih tvrtki postaje sumnjivo jer uvijek rezultira većim odbitkom od radnog kapitala od samog plaćanja poreza. Slično tome, izbjegavanje vrijednosnih papira koji isplaćuju dividendu otprilike je na istoj razini apsurda kao i umarširati u ured svog šefa i zahtijevati smanjenje plaće. Dvije su osnovne istine u osnovi ovoga: (1) jednostavno ne možete zaraditi previše novca i (2) ne postoji loša zarada. Ne plaćajte nikome tko preporučuje preuzimanje gubitka na visokokvalitetnim vrijednosnicama. Recite im da im pomažete smanjiti porezno opterećenje.

Redak dva odražava “Osnovni dohodak”, i on će se također uvijek kretati prema gore ako pravilno upravljate svojom raspodjelom imovine. Jedina iznimka bila bi 100%-tna raspodjela kapitala, gdje je naglasak na varijabilnijem izvoru osnovnog prihoda… dividende na portfelj dionica koji se stalno mijenja. Redak tri odražava povijesne rezultate trgovanja i označen je kao “Neto realizirani kapitalni dobici”. Ovaj ukupni iznos najvažniji je tijekom ranih godina izgradnje portfelja i izravno će odražavati i kriterije odabira sigurnosti koje koristite i pravila za ostvarivanje dobiti koja primjenjujete. Ako izgradite portfelj vrijednosnih papira investicijskog stupnja i primijenite pravilo diversifikacije od 5% (uvijek koristite troškovnu osnovu), rijetko ćete imati pad u ovom monitoru i vaših kriterija odabira i discipline sticanja dobiti. Svaki profit je uvijek bolji od bilo kakvog gubitka i, osim ako vaš kriterij odabira nije previše konzervativan, uvijek će se naći nešto što vrijedi kupiti od prihoda. Tri singla od 8% proizvest će veći broj nego jedan home run od 25%, a što je lakše postići? Očito, rast u Liniji tri trebao bi se ubrzati na tržištima u usponu (mjereno brojem izdanja). Osnovni prihod samo nastavlja rasti jer se raspodjela imovine također temelji na troškovnoj osnovi svake sigurnosne klase! [Imajte na umu da je nerealizirani dobitak ili gubitak jednako besmislen kao i kretanje tržišnog indeksa iz kvartala u kvartal. Ovo je model odlučivanja, a dobre odluke trebale bi proizvesti neto ostvareni prihod.]

Još jedan važan detalj Bez obzira na to koliko su vaši kriteriji odabira konzervativni, vrijednosni papir ili dva sigurno će postati gubitnik. Ne sudite o tome prema pokazateljima popularnosti Wall Streeta, listovima čaja ili mišljenjima analitičara. Neka osnove (dobit, S&P rejting, dividenda, itd.) pošalju crvene zastavice. Tržišnoj vrijednosti se jednostavno ne može vjerovati za brzu odluku… ali može pomoći. Ovo nas dovodi do retka četiri, odraza promjene “ukupne tržišne vrijednosti portfelja” tijekom vremena. Ova će linija slijediti nestalan put, stalno ostajući ispod “Radnog kapitala” (Linija jedan). Ako promatrate grafikon nakon tržišnog ciklusa ili dva, vidjet ćete da se linije jedan do tri pomiču postojano prema gore bez obzira na to što linija četiri radi! ALI, također ćete primijetiti da se “niske” Linije četiri počinju pojavljivati iznad ranijih maksimuma. Lijep je to osjećaj budući da se kretanja tržišne vrijednosti ne mogu sama kontrolirati.

Linija četiri rijetko će biti iznad linije jedan, ali kada počne zatvarati gornju granicu, trebalo bi očekivati veće kretanje prema gore u liniji tri (neto realizirani kapitalni dobici). U portfeljima sa 100% dohotkom, moguće je da tržišna vrijednost neznatno premaši radni kapital, ali je vjerojatnije da ste dopustili malo pohlepe u portfelj i da su prilike za stjecanje profita zanemarene. Ne dopustite da se ovo ikada dogodi. Studije prilično jasno pokazuju da se velika većina nerealiziranih dobitaka prenosi na Raspored D kao realizirani gubici… a to uključuje potencijalne profite od vrijednosnih papira s prihodima. A kada vaš portfelj dosegne novi visoki vodeni žig, potražite vrijednosni papir koji je pao u nemilost sa S&P sustavom ocjenjivanja i zagrizite taj metak.

Što je drugačije u ovom pristupu i zašto nije više visokotehnološki? Nema govora o indeksu, prosjeku ili usporedbi s bilo čim, a tako i treba biti. Ova metoda gledanja na stvari dovest će vas tamo gdje želite biti bez pompe koju Wall Street koristi za stvaranje neproduktivnih transakcija, glupih špekulacija i neizlječivog nezadovoljstva. Omogućuje valjanu upotrebu za tržišnu vrijednost portfelja, ali daleko od osuđujuće prirode koju bi Wall Street želio. Njegova upotreba u ovom modelu, i kao sredstvo za razjašnjavanje očekivanja i kao indikator akcije za upravitelja portfelja, na osobnoj razini, trebao bi osvijetliti vašu žarulju. Većina investitora će se usredotočiti na četvrtu liniju iz navike ili zato što im je Wall Street isprao mozak da misle da je niža tržišna vrijednost uvijek loša, a viša uvijek dobra. Morate izaći iz okvira “Tržišna vrijednost naspram bilo čega” ako se nadate da ćete postići svoje ciljeve. Ciklusi se rijetko uklapaju u kalup od siječnja do prosinca i ionako su vidljivi samo u retrovizorima… ali njihov utjecaj na vaš novi Line Dance ovisi o vašoj melodiji.



Linija tržišne vrijednosti vrijedan je alat. Ako poraste iznad radnog kapitala, propuštate prilike za zaradu. Ako padne, počnite tražiti prilike za kupnju. Ako osnovni prihod padne, pada i: (1) kvaliteta vašeg posjeda ili (2) promijenili ste raspodjelu imovine iz nekog (možda neprikladnog) razloga, itd. Dakle, Virginija, stvarno je u redu ako vaša tržišna vrijednost padne slabom tržištu dionica ili u uvjetima viših kamata. Važno je razumjeti zašto se to dogodilo. Ako je to iznenađenje, onda zapravo ne razumijete što je u vašem portfelju. Također ćete morati pronaći bolji način da procijenite što se događa na tržištu. Ni CNBC-jeve “govorne glave” ni “popularni prosjeci” nisu odgovor. Najbolja metoda od svih je praćenje “tržišne statistike”, tj. statistike širine, novih uspona i novih padova. . Ako vam treba “droga”, ova je bolja od onih uz koje ste odrasli.

Postupci ugradnje zubnih implantata

Zubni implantati nastaju stavljanjem titanijskog implantata u čeljust i spajanjem keramičke krunice nakon što čeljust sraste s implantatom. Kada se