HEKLANJE

Čuvajte se kućnih poslovnih prijevara

TEMU APP 100 E KUPON

Svi bismo voljeli imati slobodu raditi za sebe iz privatnosti vlastitih domova. Neki od nas to žele toliko jako da smo lak plijen za mnoge kućne poslovne prijevare koje se svakodnevno pojavljuju na internetu iu vašoj pristigloj e-pošti.

Izrađuju web stranice profesionalnog izgleda, uključujući izjave ljudi koji govore o svom novcu koji su zaradili io tome koliko je posao dobar. Pokušavaju vas uvući govoreći o tome koliko uživaju u fleksibilnosti mogućnosti postavljanja vlastitog rasporeda, rada od vlastitog doma i sami sebi šefa.



Sve stvari koje bismo svi željeli imati, ali ih tek trebamo pronaći. Pitanje je kako znati jesu li te ponude legitimne? Trebamo li automatski stisnuti brisanje, pretpostaviti da su sve prijevare i možda propustiti onu koja bi mogla, samo mogla biti prava poslovna prilika, onu koju ste tako očajnički tražili? Ovaj će vam članak reći o nekim poznatim prijevarama u kućnim poslovima, tako da, nadamo se, nećete biti sljedeća žrtva koju će prevariti.

Svi smo vidjeli reklame na televiziji i na internetu koje vam nude posao iz snova, financijsku slobodu i neograničeni uspjeh, a zatim vam govore da sve što trebate učiniti je nazvati ovaj broj 1-900 za više informacija.

Ovi telefonski brojevi nipošto nisu besplatni i koštat će vas prilično malo novca samo za poziv za više informacija. Često su obećane informacije samo hrpa smeća koje se skuplja u pokušaju da vas duže zadrže na telefonu, što im na kraju donosi više novca, novca koji će izaći iz vašeg džepa kada budete morali platiti sljedeći telefon račun.

Najpoznatija kućna poslovna prijevara je posao s punjenjem omotnica. Šaljete nominalni iznos novca poduzeću koje obećava da će vam zauzvrat poslati određeni broj koverti koje trebaju da napunite i vratite.

Dalje vam govore da će vam platiti određenu svotu novca za svaku omotnicu koju napravite, ali ono što se zapravo događa je da pošaljete novac i više se nikada ne javite od tvrtke ili dobijete omotnice, napunite ih i pošaljite natrag, samo da nikada ne vidite novac zauzvrat. Da ne spominjemo činjenicu da ste također izgubili izvornu naknadu koju ste poslali za informacije za početak. Dakle, ovo je potpuna prijevara i potpuni gubitak vašeg vremena i teško zarađenog novca. Samo debljate džepove nekog prevaranta!

Slično kao prijevara s punjenjem omotnice, postoji slična prijevara koja uključuje vašu e-poštu. Dobivate poruku u pristigloj pošti koja vam govori da možete zaraditi hrpu novca slanjem e-pošte za ovu tvrtku i da im pošaljete određeni iznos novca unaprijed za više informacija. Šalju vam natrag popis koji vam govori da proslijedite izvornu e-poštu koju su vam poslali nekome drugome i natjerate ih da vam plate naknadu, i tako dalje. Ovim zapravo nikada ništa ne dobivate, osim što sebe pretvarate u prevaranta, viktimizirajući druge.

Ako vidite oglas za kućnu tvrtku i izgleda kao da možete zaraditi gomilu novca ne radeći ništa, velika je vjerojatnost da se radi o prijevari. Ako budete imali sreće, shvatit ćete to prije nego što im pošaljete svoj teško zarađeni novac, ali ako to učinite, nemojte se iznenaditi ako nikada ne dobijete novac natrag ili se više nikada ne javite od tvrtke.



Ako u svojoj e-pošti primite poziv na koji se niste prijavili, odmah ga izbrišite. Prilično su velike šanse da je to prijevara izmišljena kako bi se netko drugi obogatio, a sigurno ne vi.

Legitimne tvrtke neće očekivati da im pošaljete novac za više informacija o poslu koji nude, pa ako dobijete nešto što izgleda kao da bi to bilo najbolje za vas, dođete do dna i to govori sve morate učiniti je poslati nam 20 dolara čekom, novčanom uplatnicom, PayPal-om, kreditnom ili debitnom karticom, tada je velika vjerojatnost da se radi o prijevari i trebali biste napustiti stranicu i ne osvrtati se.

Kada tražite posao kod kuće ili kućni posao, zapamtite da tražite načine na koje možete zaraditi novac, a ne načine da ga izgubite. Ne plaćajte nekome za informacije i nemojte upasti u zamku neželjene pošte.