HEKLANJE

Čemu služi lecitin?

TEMU APP 100 E KUPON

Lecitin je tijelu neophodan kao gorivo, građevinski materijal za stanične membrane kako bi se poboljšale funkcije jetre, mozga i živčanog sustava. Ovaj masni organski spoj ima prilično široka očitanja. Lecitin normalizira metabolizam kolesterola i lipida u krvi.
Lecitin je izvorno izoliran iz mozga i žumanjka. Kasnije je izveden iz graha soje.
Što je lecitin za tijelo
Lecitin je zaštitnik staničnih membrana, djeluje u važnim tjelesnim mehanizmima: obnavljanje biosinteze i kontrola razgradnje kolesterola, probava i asimilacija masti, poboljšanje funkcija gušterače. U jelovnik je potrebno uključiti lecitin kako biste spriječili kronične probleme. Na primjer, senilna demencija i Alzheimerova bolest. Proizvođači lecitina koriste sirovine biljnog podrijetla – suncokret, repicu, soju. Izrada žumanjaka je prilično skupa.
Lecitin i krvne žile
Blagodati lecitina za krvne žile: smanjenje viskoznosti krvi, smanjenje vjerojatnosti nastanka krvnih ugrušaka, poboljšanje mikrocirkulacije. Za bolesnike s aterosklerozom prisutnost lecitina u jelovniku dvostruko je važna. Fosfolipidi povećavaju aktivnost lipoprotein lipaze, enzima koji je odgovoran za metabolizam masti u tijelu (i unutar stijenke žile). Ovaj enzim razgrađuje lipide, uklanja kolesterol iz krvožilnog zida. Kao rezultat toga, lipoproteini male gustoće se uništavaju (tvore aterosklerotske plakove).
Čemu služi lecitin?
Lecitin i jetra
Lecitin pozitivno djeluje na jetru, njezin oporavak i zaštitu. Štiti ovaj organ od štetnih utjecaja okoliša. Lecitin omogućuje jetri da bolje čisti krv od toksina i otrovnih tvari. Lecitin i fosfolipidi nalaze se u samoj jetri . Od njih se stvaraju nove zdrave stanice.
Konzumiranje lecitina
Korisno je uzimati lecitin ako imate bilo koji od sljedećih simptoma:
skokovi tlaka;
neuspjeh koncentracije;
problemi s pamćenjem;
promjene raspoloženja, razdražljivost;
vrtoglavica i glavobolja ;
poremećaj spavanja;
Uzimanje lecitina korisno je za takve bolesti: oštećenje jetre, hepatitis A, B i C, aterosklerozu, ishemiju , rehabilitaciju nakon srčanog udara, moždani udar, bolesti zglobova, probleme probavnog trakta.
Lecitin – energičan
Lecitin sadrži fosfor (P), koji je uključen u izgradnju molekula ATP . S nedostatkom ugljikohidrata, lecitin preuzima opskrbu tijela tijelom.
Lecitin za kožu
S nedostatkom lecitina razvija se suha koža, psorijaza i neurodermatitis.
Koji je lecitin potreban i kome
Muškarci i dječaci trebaju suncokretov lecitin: on ne sadrži fitoestrogene (biljna verzija ženskih spolnih hormona). Takav je lecitin koristan za starije žene i one koji pate od dominacije estrogena.
Lecitin za djecu: potiče moždanu aktivnost, optimizira funkcioniranje živčanog sustava, sudjeluje u intelektualnom razvoju.

Solarij i njegove opasnosti

Sigurnije je imati zlatnu boju u komercijalnim solarijima. Samo pitajte više od milijun Amerikanaca koji svaki dan posjećuju salone za

Suđenje Saddamu Husseinu

19. listopada 2005. počelo je suđenje Sadamu Husseinu. Njemu i sedmorici njegovih poručnika sudilo se za ubojstvo više od 140