HEKLANJE

Dijamantna narukvica – modni izraz današnjice

TEMU APP 100 E KUPON

Dar od dijamanata je dragocjen i donosi sjaj u očima primatelja. Izvrsna dijamantna narukvica koja svjetluca na zapešću dodaje ljepotu čak i najljepšoj ženi. Dijamantne narukvice predstavljaju klasu i ne postoji ništa bolje od dijamantne narukvice kojom ćete se istaknuti u gomili.

Ono što dijamantnu narukvicu čini posebnom je dizajn, stil i brušenje kamena. Sva ova tri čimbenika vrlo su važna i treba ih uzeti u obzir prije nego što dobijete dijamantnu narukvicu.



Dijamantne narukvice danas su u modi i dolaze u svim oblicima i veličinama, od jednostavnih do nečuvenih. Teniske narukvice, narukvice s privjescima, narukvice s privjescima, narukvice s karikama, narukvice u obliku srca, narukvice s lancima, narukvice s užetom, narukvice s manžetama, mrežaste narukvice neke su od vrsta dijamantnih narukvica, a najpopularnije su teniske narukvice i narukvice s privjescima.

Teniske narukvice nisu ništa drugo nego tanke dijamantne narukvice, koje svoje ime duguju Chris Evert, teniskoj zvijezdi. Tijekom meča US Opena nosila je tanku dijamantnu narukvicu u liniji i skliznula je tijekom igranja. Igra je morala biti prekinuta na neko vrijeme, jer ga je tražila. Sada su poznatije kao teniske narukvice, a nose ih i drugi tenisači. Šarm dijamantne narukvice su prekrasne jer graciozno vise sa zapešća i svi ih primjećuju. Korišteni metali su zlato, čisto srebro, platina, rodij, bijelo zlato, ružičasto zlato i titan.

Kada tražite dijamantnu narukvicu, trebali biste potražiti znak “GIA certified diamond”. GIA je Gemološki institut Amerike i jamči vam da dobivate dijamante dobre kvalitete. 4C dijamanata su rez, čistoća, boja i karat. Karat je veličina dijamanata. Ako je dijamantna narukvica optočena većim dijamantima, cijena će biti viša. Neophodno je tražiti od draguljara potvrdu s pojedinostima o 4C dijamanata u narukvici.

Također je važno razumjeti ocjenjivanje dijamanata. Gradiraju se od D do Z, a D je najrjeđi dijamant. Dijamant bi trebao biti bezbojan. Svjetlost bi trebala odražavati sjaj dijamanata u narukvici. Dijamantne narukvice koje su zajamčeno nemaju vidljivu boju i prave su.

Dijamantne narukvice savršen su dar za nekoga koga volite. Za darivanje dijamanta nije potrebna prilika. Dijamanti su možda skupi, ali ako si ih netko može priuštiti, ne postoji ništa što bi se moglo usporediti. Kada su dijamanti poredani s drugim dragim kamenjem poput smaragda, topaza, safira, citrina ili rubina, još su šareniji i ljepši.

Mercedes-Benz W123

Mercedes-Benz W123, poznat i kao serija 123, je linija luksuznih automobila koju je proizvela njemačka automobilska tvrtka Mercedes-Benz u razdoblju