HEKLANJE

Discordov ugrađeni kanal za glasovni chat sada je dostupan svim korisnicima Xboxa

TEMU APP 100 E KUPON

Microsoft trenutno izbacuje ažuriranje Xboxa za studeni, koje donosi hrpu korisnih značajki na konzolu.

Sukladno tome, vlasnici Xbox One i Series X/S moći će se izravno povezati na kanale glasovnog čavrljanja Discord izravno na konzoli bez potrebe da se oslanjaju na telefon. To će olakšati razgovor s prijateljima, čak i ako su svi na različitim platformama.



Nakon što povežete svoj Discord račun s Xboxom, jednostavno idite na izbornik Party & chat i odaberite Discord. Vidjet ćete dostupne poslužitelje i moći ćete odabrati glasovni kanal. Sada samo provjerite jesu li vaši prijatelji online i započnite razgovor.

Iako je Sony uložio u Discord, Microsoft je pobijedio konkurenciju glasovnom integracijom na Xboxu (uključujući opciju poništavanja buke na Xbox Series X/S). Očekuje se da će PlayStation sljedeće godine integrirati više Discord značajki.

S ažuriranjem je uključena nova aplikacija Capture, za koju Microsoft kaže da će poboljšati pregled, upravljanje i uređivanje fotografija. Moći ćete kopirati snimke zaslona i isječke na vanjski disk, a sustavi Xbox Series X/S će dodati opcije veće brzine prijenosa za 720p i 1080p isječke.

Naime, Microsoft sada podržava Rumble kontrolere (uključujući i gamepade trećih strana) za Xbox Cloud Gaming na PC-u i Macu ako igrate putem Microsoft Edge-a ili Google Chrome-a. Podrška za Rumble za Samsung TV bit će dostupna kasnije ovog mjeseca.

Maturalna putovanja u Hrvatskoj

Maturalna putovanja srednjoškolaca kao i osnovaca zasigurno će ostati u nezaboravnom sjenčanju. Za osnovce to je sigurno veliki događaj. Po