HEKLANJE

Dobivanje kreditne kartice – s manje nego savršenom kreditnom poviješću

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste imali poteškoća s plaćanjem računa, možete biti sigurni da niste sami. Mnogi su ljudi s vremena na vrijeme upali u probleme ili manjak novčanog toka što je rezultiralo nemogućnošću izvršenja svih plaćanja u cijelosti i na vrijeme. Međutim, samo zato što nemate savršenu kreditnu povijest ne znači nužno da nećete moći dobiti kreditnu karticu. Nije iznenađenje da će osoba s niskom kreditnom ocjenom imati više poteškoća i manje mogućnosti kada pokušava dobiti kreditnu karticu na svoje ime, ali to nije potpuno nemoguće jer vjerovnici uzimaju u obzir više od vaše kreditne sposobnosti kada odlučuju hoće li ili da vam ne daju kreditnu karticu. Važno je zapamtiti da ne želite podnijeti zahtjev za svaku kreditnu karticu – svaki put kad podnesete zahtjev za kreditnu karticu, dodatno štetite svom kreditnom rejtingu. Ako imate nizak kreditni rezultat i lošu kreditnu povijest, morate dobro istražiti prije nego što počnete podnijeti zahtjev i prijaviti se samo za nekolicinu kreditnih kartica koje su dizajnirane za pojedince s nesavršenom kreditnom poviješću kako biste bili sigurni da ste ograničili broj kreditnih upita koji se nalaze u vašem kreditnom izvješću.

Kada davatelj kreditne kartice odlučuje hoće li ili ne odobriti kredit pojedincu, zajmodavci uzimaju u obzir nekoliko stvari. Kreditna ocjena uvijek je faktor, kao i vaša ukupna kreditna povijest o tome koliko ste puta zakasnili s plaćanjem, koliko kredita trenutno imate na raspolaganju i koliko duga trenutno dugujete. Osim ovih pitanja, kartična tvrtka također će uzeti u obzir duljinu vremena u kojem je pojedinac zaposlen na svom trenutnom poslu i blagonaklono će gledati na ljude koji imaju stalan posao s pristojnim primanjima dulje vrijeme . Ako je vaš omjer duga i prihoda podnošljiv, što znači da zarađujete dovoljno novca da udobno platite iznos duga koji trenutno dugujete, ponekad vam zajmodavac ipak može produžiti kredit iako ste u prošlosti kasnili s plaćanjem.



Šanse su da, ako radite na poboljšanju svoje kreditne sposobnosti za svoju budućnost, šaljete što više novca svakom od svojih vjerovnika svaki mjesec dok pokušavate platiti svoj ukupni dug. Zbog ovog dodatnog novca koji se šalje, redovito će vam biti dostupno manje novca, a posjedovanje kreditne kartice može vam dati određenu sigurnost u slučaju nužde. Što se događa kada vam se pokvari auto ili se pojavi zdravstveni problem, a vi jednostavno nemate novca da ga platite jer ste sav svoj dodatni novac slali svakom od svojih vjerovnika? Posjedovanje kreditne kartice može biti sigurnost koja vam je potrebna za ove hitne probleme. Kreditne kartice za pojedince s lošom kreditnom poviješću gotovo će uvijek imati višu kamatnu stopu od tradicionalne kreditne kartice, ali prednosti posjedovanja kreditne kartice za hitne slučajeve, ili korištenje kao drugog oblika identifikacije, ili čak za iznajmljivanje stana čine imati kreditnu karticu u prednosti u odnosu na neposjedovanje kartice uopće. Neki stanodavci mogu zahtijevati da kreditna kartica bude evidentirana u slučaju da zakasnite s plaćanjem stanarine, kako bi imali dodatnu sigurnost jer znaju da mogu dobiti svoj novac naplatom s vaše kreditne kartice.

Najpopularnija opcija za osobe s lošom kreditnom poviješću je dobivanje osigurane kreditne kartice. Zaštićena kreditna kartica omogućuje vlasniku kartice da položi gotovinski depozit na karticu, a zatim kad god se kartica koristi, oduzima iznos od iznosa depozita koji ste položili. To je slično bankovnoj debitnoj kartici, ali osigurani depozit kreditne kartice će zaraditi kamatu i pomoći vam da zaradite novac kada ne trošite s karticom. Osim toga, dok nastavljate uplaćivati depozite na karticu kako biste pokrili svoje kupnje, pomažete poboljšati svoj ukupni kreditni rezultat.