HEKLANJE

Posao, prilika i pravilo 80/20

TEMU APP 100 E KUPON

U poslu i prilikama pravilo 80/20 može se koristiti puno češće iu vašu korist. Čini se da pravilo 80/20 dominira u svim segmentima života.

20 posto glumaca zarađuje 80 posto plaće.



20 posto sportaša osvaja 80 posto novčane nagrade.

80 posto vašeg poslovanja dolazi od 20 posto vaših klijenata.

Pravilo 80/20 i kako ono utječe na vaše poslovanje vrlo je jednostavno. Dakle, kako ga koristiti u svom poslu?

Tko je vaših temeljnih 20 posto kupaca? Svakako bi trebali zaslužiti više od 20 posto vašeg vremena. Što je s korištenjem formule – vaših najboljih 20 posto kupaca zaslužuje 40 posto vašeg vremena? Kada je riječ o marketingu, 40 posto vašeg proračuna trebalo bi dodijeliti 20 posto najboljih.

Što je s vremenom provedenim u poslu raspravljajući o problemima? Većina sastanaka i utrošenog vremena fokusira se na onih 80 posto koji nisu važni. Ponovo analizirajte svoje vrijeme utrošeno na svako pitanje. Ako to nije toliko važno za vas ili vaš posao onda prepolovite vrijeme koje provodite u njemu. Udvostručite vrijeme koje trošite na kritična pitanja koja će dugoročno utjecati na vaše poslovanje.

Što je s osobljem? 20 posto vašeg osoblja će donijeti 80 posto vašeg poslovanja. Sigurno zaslužuju više od 20 posto vašeg vremena? Dodijelite 40 posto svog vremena i resursa 20 posto najboljih izvođača u vašoj organizaciji. Osjećat će se poštovano i cijenjeno.

80 posto vašeg profita dolazi od 20 posto vaših proizvoda. Potrošite više vremena i resursa na razvoj svojih glavnih proizvoda, a manje na trivijalne proizvode koji nikada neće generirati koristan prihod.



Gospodin Richard Smith iz System Designera kaže sljedeće:

“U istraživanju i razvoju (istraživanje i razvoj) imamo pravilo 90/10 – 90 posto truda u dizajnu bit će zauzeto od strane 10 posto specifikacija projekta. Često se ispostavi da tih 10 posto nije potrebno. Ključ toga je uočiti 10 posto i uvjeriti kupca da uzalud troši resurse na značajke koje nisu potrebne.”

“Ključ: upoznajte svog kupca i njegov proizvod. Na taj način možete isporučiti ono što kupac treba, a ne samo ono što kupac traži. (To dvoje može biti vrlo različito!)”



Većina poslovnih prilika koje se ispitaju na kraju će biti bačene. Manje od 20 posto završit će u stvaranju prihoda ili neke dobiti za vas. Princip 80/20 posto definitivno funkcionira. U kojim drugim područjima poslovanja biste ga mogli koristiti?

Sve o nevažećem nazivu domene

Nevažeći naziv domene jedan je od uobičajenih slučajeva koji se dogodio u areni naziva domene. Mnogi su strojevi često primijetili