HEKLANJE

Dva načina za početak popravljanja kreditne sposobnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Kredit je neophodan alat za mnoge ljude u svakodnevnom životu. Dobar kredit omogućuje mnoge prednosti koje ponekad uzimamo zdravo za gotovo: kreditne kartice, mogućnost najma stana, ispunjavanje uvjeta za financiranje ili kredit za automobil, a to je tek početak. Ako kasnite s plaćanjem vjerovniku, svaki će incident biti prijavljen vašem kreditnom uredu, što će se na kraju loše odraziti na vašu kreditnu ocjenu i učiniti gore navedene aktivnosti ovisne o kreditu teškima, ako ne i nemogućima. Ako imate lošu kreditnu ocjenu, potrebno je poduzeti korake za njezino popravljanje što je prije moguće.

Popravak kreditne sposobnosti nije brz proces i zahtijeva da s vremenom izgradite bolju ocjenu. Evo nekoliko koraka za početak:



1. Dodajte račune u svoje kreditno izvješće.

Ako podnesete zahtjev za kredit i budete odbijeni, trebali biste odmah dobiti kopiju svog kreditnog izvješća od kreditnog ureda koji vam je odbio. Kada primite izvješće, pažljivo ga proučite ima li pogrešaka. Ako izvješće ne odražava pogreške, možda ćete shvatiti da je jedini razlog zbog kojeg je vaša kreditna ocjena “loša” to što nemate dovoljno kreditne povijesti da biste dobili dobru ocjenu.

Kreditni uredi možda neće pratiti neke vrste kredita, poput kartica za plin ili kreditnih kartica robnih kuća. Međutim, sve dok kreditni ured može potvrditi da je račun legitiman, većina kreditnih ureda može ga dodati vašem računu uz naknadu. Dodavanjem ovih računa u svoje kreditno izvješće i njihovim redovitim plaćanjem, možete početi uspostavljati bolju kreditnu ocjenu.

2. Potražite kreditno savjetovanje.

Nakon što ste zaglibili u dugovima, loša kreditna sposobnost može postati začarani krug iz kojeg je teško pobjeći. Ako vidite da ste uvučeni u ciklus loše kreditne sposobnosti, razmislite o kreditnom savjetovanju. Ne treba ga brkati s tvrtkama za popravak kreditne sposobnosti, kreditni savjetnik je obično neprofitna služba koja nudi savjete i smjernice pojedincima koji pokušavaju popraviti svoju kreditnu sposobnost. Tvrtke za popravak kredita rade za profit i ponekad imaju sumnjivu etiku. Općenito naplaćuju naknade za radnje koje uz malo znanja lako možete učiniti sami. Dobar kreditni savjetnik pomaže vam da napravite realan proračun – i da ga se pridržavate – kao i da donesete praktične odluke u vezi s vašom trenutnom kreditnom situacijom.

Dodavanjem računa koji već imaju dobru reputaciju u svoje kreditno izvješće i traženjem pomoći od kreditnog savjetnika ako je potrebno, počet ćete napredovati u procesu popravka kreditne sposobnosti. Važno je upamtiti da je za izgradnju dobrog kreditnog rejtinga potrebno puno vremena, ali vrlo kratko vrijeme da se ošteti. Nema brzog rješenja za lošu kreditnu sposobnost: morat ćete raditi na podizanju svojeg kreditnog rejtinga, ponekad ispočetka. Izbjegavajte tvrtke za popravak kredita koje lažno obećavaju brza i jednostavna rješenja uz naknadu i umjesto toga pokušajte napraviti dugoročne promjene u svom proračunu i navikama trošenja. Slijedite ove korake, dajte si vremena i uspjet ćete popraviti svoj kredit.