HEKLANJE

Koža – tretmani prekomjernog znojenja s antiperspirantima

Ako se pretjerano znojite, imate mnogo mogućnosti liječenja. Oni uključuju korištenje antiperspiranata, iontoforezu, injekcije Botoxa, operacije i druge lijekove. Ovi antiperspiranti su prva linija liječenja jer su neinvazivni. Naučimo više o tome kako koristiti antiperspirante za postizanje dobrih rezultata.

Antiperspiranti koji se nanose na površinu kože blokiraju rad znojnih žlijezda i ne dopuštaju znoju da izađe na površinu kože. Aluminijeve soli najčešći su sastojci antiperspiranata. Za različita mjesta vaš liječnik može preporučiti različite koncentracije antiperspiranata. Na primjer, za ruke ili stopala, može vam se savjetovati da koristite antiperspirant s 30% koncentracije aluminijevog klorida heksahidrata, dok za pazuhe preporučena jačina može biti upola manja. Ako imate osjetljivu kožu, savjetujte se s liječnikom o izboru antiperspiranta. Trenutno je aluminij cirkonij tetraklorohidreks glicin sastojak koji se najčešće koristi jer manje iritira kožu.



Vrijeme nanošenja antiperspiranta važno je za postizanje najboljih rezultata. kaže se da ako nanosite antiperspirante, bolje ih je koristiti navečer nego ujutro. Ako ih primijenite u oba vremena, to je bolje. Ali od jutra i večeri, trebali biste odabrati večer.

U idealnom slučaju antiperspirant bi trebao ostati na površini kože do osam sati. Koža mora biti suha prije nanošenja. Za one od vas koji koriste neku metodu za uklanjanje dlačica ispod pazuha kao što su brijanje, depilacijske kreme itd. trebali biste razgovarati sa svojim liječnikom o tome koliko je idealno vremensko razdoblje prije nanošenja antiperspiranta nakon uklanjanja dlačica.

Antiperspirante ćete neko vrijeme možda morati koristiti svakodnevno. Nakon što ustanovite da je znojenje smanjeno, možete se posavjetovati sa svojim liječnikom i povećati vremenski interval između svake primjene. Ako dobijete iritaciju svojim antiperspirantom, obratite se svom liječniku.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.