HEKLANJE

Kako dobiti kreditnu karticu s lošom kreditnom sposobnošću

TEMU APP 100 E KUPON

Uzimanje kreditne kartice s lošom kreditnom sposobnošću uopće nije preporučljivo. Ali ipak je moguće da ljudi s lošom kreditnom sposobnošću ipak dobiju kreditnu karticu. To možete učiniti slijedeći dolje navedene korake:

1) Možete se prijaviti za kreditne kartice u manjim organizacijama kao što su male maloprodajne trgovine umjesto u dobro etabliranim financijskim institucijama. Ako male trgovine prihvate vašu prijavu, pobrinite se da barem jednom mjesečno obavite malu kupnju i na vrijeme platite potrebnu minimalnu uplatu.



2) Također se možete obratiti svojoj banci za kreditnu karticu. Ako već imaju vaš račun ili tvrtku nekoliko godina, mogli bi vam izdati kreditnu karticu.

3) Možete zamoliti prijatelja ili rođaka da zajedno s vama potpišu kreditnu karticu. Možete izabrati osobu s dobrim kreditom. Imajte na umu da ako vi niste u mogućnosti platiti kredit, tada ga mora platiti suvlasnik. Ovakav način dobivanja kreditne kartice nije preporučljiv.

4) Možete se prijaviti za osiguranu kreditnu karticu ako svi drugi načini dobivanja kreditne kartice ne uspiju. Od vas će se tražiti da otvorite i održavate štedni račun za svoju kreditnu liniju koja će biti postotak vašeg depozita.

5) Dok pokušavate dobiti svoju kreditnu karticu, plaćajte sve svoje račune na vrijeme.

6) Nakon što dobijete jednu, ponude za kreditne kartice počet će pristizati i od drugih kartičarskih kuća. Imajte najviše dvije kreditne kartice, jednu za mali kreditni limit i jednu za veliki kreditni limit. Neka budu plaćeni!

7) Nemojte dobiti kreditnu karticu za koju morate platiti godišnju naknadu. Zapravo, većina tvrtki koje izdaju kreditne kartice danas ne naplaćuju godišnju naknadu i trebali biste se prijaviti za kreditne kartice u takvim tvrtkama.

8) Ako vam kartičarska kuća uskrati kredit, po zakonu možete pitati tvrtku za razlog. Također možete zatražiti od tvrtke da vam pošalje kreditno izvješće bez naknade.



Ovo su neki od koraka u kojima možete dobiti kreditnu karticu čak i s lošom kreditnom sposobnošću. Nakon što dobijete kreditnu karticu, trebali biste se pridržavati nekih osnovnih pravila prilikom korištenja. Nemojte previše trošiti. Plaćajte sve u gotovini i koristite karticu samo u hitnim slučajevima. To će vas spriječiti da kupujete više nego što si možete priuštiti. Mnoge kartice imaju kamatne stope u rasponu od 18% do 21%. Ako ne uspijete podmiriti svoj dug svaki mjesec, onda je bolje da prestanete koristiti svoju kreditnu karticu barem dok ne uspijete podmiriti preostali dug.

Kako biste najbrže obnovili svoj kredit, nikada ne trošite više od 50% svog kreditnog limita i nemojte držati nepodmireni saldo dulje od 6 mjeseci. Uvijek održavajte svoju kreditnu ocjenu visokom jer bi vam to moglo pomoći u budućnosti. Ako na vrijeme plaćate sva svoja visoka stanja na kreditnoj kartici, pokušajte se ne odvajati od te kartice jer će se dobro pokazati bankama i drugim financijskim institucijama s kojima biste željeli imati poslovne odnose. Pokušajte ne kasniti s plaćanjem dugova jer bi vas to moglo dovesti do plaćanja dodatnih kamata ili kazne za kašnjenje, što je potpuno nepotrebno i skupo.