HEKLANJE

Povrat novca u odnosu na nagradne kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Ah, slatke nagrade korištenja kredita!

Ne samo da dobivate trenutačno zadovoljstvo s plastikom kupi sada – plati kasnije, već sada mnoge kreditne kartice nude nagrade i poticaje za korištenje kartice za kupnju. Možete dobiti povrat gotovine, darovne kartice ili ‘nagradne bodove’ koje možete potrošiti na robu ili usluge raznih trgovaca. Postoje i kartice koje vam omogućuju da dodijelite svoje ‘cashback’ bodove dobrotvornim organizacijama – ponekad se nazivaju afinitetne kartice – i one koji vraća vaš novac na poseban štedni račun za koledž.



Odlično, zar ne? Potrošite svoj novac i dobijete nešto zauzvrat. Kvaka je, naravno, u tome što plaćate kamate i naknade za kartice kako biste dobili svoje novčane nagrade. Ali ako ćete svejedno koristiti kreditnu karticu, mogli biste dobiti nešto natrag, zar ne?

Većina kartica s povratom gotovine daje vam 1-2% povrata gotovine na većinu vaših kupovine. Dobit ćete ček u određenim razdobljima za iznos vašeg ‘gotovinskog novca’. Možete unovčiti ček i potrošiti novac na što god želite.

Nagradne kartice vam daju 1-5 nagradnih bodova za svaki dolar koji potrošite kod različitih trgovaca i vrsta trgovaca. Većina vam plaća 5 nagradnih bodova za kupnje u njihovoj mreži ‘Merchant Thank You’ te za kupnje na benzinskim postajama, drogerijama i supermarketima. Dobit ćete 1 nagradni bod za svaki dolar koji potrošite kod drugih trgovaca. Zatim možete iskoristiti svoje nagradne bodove za određene artikle od trgovaca koji pripadaju trgovačkoj mreži kreditne kartice.

Koji je bolji izbor?

Svaka vrsta nagrade kreditnom karticom ima svoje prednosti. i nedostatke, a bolji izbor ovisi o tome što vam je najvažnije.

Nagrade s povratom novca – prednosti

Gotovina se može koristiti bilo gdje, za bilo koju vrstu kupnje.
Vraća 1% – 2% gotovine na sve kupnje.



Nagrade s povratom gotovine – nedostaci

Kartice s nagradnim bodovima mogu dati nagrade veće vrijednosti, posebno za kupnje u trgovinama trgovačke mreže, benzinskim postajama i supermarketima.
Povrat gotovine može se koristiti samo kada se izda ček.

Nagradni bodovi – prednosti



Nagradni bodovi često imaju veću vrijednost od povrata gotovine. Ako koristite kreditnu karticu za kupnje unutar mreže članova trgovca, možete dobiti čak 5% vrijednosti natrag kada potrošite svoje nagradne bodove.

Nagradni bodovi dostupni su za korištenje kontinuirano. Neke kartičarske kuće mogu od vas zahtijevati da sakupite određeni broj nagradnih bodova prije nego što ih iskoristite, ali nagrade u nagradnim bodovima često su lakše dostupne od nagrada s povratom novca.
Nagradni bodovi mogu se koristiti za novčane nagrade u nekim okolnostima.

Nagradni bodovi – nedostaci



Nagradni bodovi mogu se iskoristiti samo od određenih trgovaca i/ili na određenoj robi.

Bez obzira na vaš izbor, ima smisla dobiti nešto natrag kada se odlučite koristiti kreditom. Ako ste česti korisnik kreditne kartice, nagrade se sigurno mogu zbrojiti. Među trgovcima koji pripadaju raznim mrežama Merchant Member su tako poznate tvrtke kao što su airlines, Saks Fifth Avenue, Evelyn & Crabtree i Smarter Edge.

Zašto ne mogu smršaviti?

Ljudi koji si postave cilj smršavjeti i istovremeno kažu “Počinjem u ponedjeljak”, obično završavaju u ponedjeljak. Ne da izgube želju