HEKLANJE

Usporedba poslovnih kreditnih kartica može pomoći vlasnicima da uštede novac

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste vlasnik tvrtke, shvaćate da je svaka odluka koju donesete velika. Pogrešna odluka može značiti neuspjeh za vaš posao, dok ga ispravna može katapultirati na čelo konkurencije. Možda toga niste svjesni, ali odabir poslovne kreditne kartice jednako je kritičan za odluku kao i bilo koja odluka koju ćete donijeti kao vlasnik tvrtke. Stoga je važno da znate kako usporediti poslovne kreditne kartice kako biste pronašli onu koja vam najviše odgovara.

Kreditni limiti



Prva stavka koju treba pogledati kada uspoređujete poslovne kreditne kartice je potencijalni kreditni limit kartice. Mnogi imaju minimalni i maksimalni mogući kreditni limit. Trebali biste imati dobru ideju prije nego što istražite poslovne kreditne kartice o tome koliki vam je kreditni limit potreban. Ako maksimalni mogući kreditni limit nije dovoljan, prijeđite na sljedeću kreditnu karticu. Slično tome, ako je minimalni kreditni limit daleko veći nego što vam je potrebno, možda biste također željeli prijeći.

Obje krajnosti nisu dobre za poslovanje. Kreditna kartica koja vam ne daje dovoljno visok limit prisilit će vas da koristite više od jedne poslovne kreditne kartice, što praćenje troškova čini mnogo težim i zbunjujućim. U isto vrijeme, ako imate previše kredita, lakše ćete potrošiti više od svojih mogućnosti, što može dovesti do bankrota vašeg poslovanja. Razmišljajte pametno kada dobivate poslovnu kreditnu karticu i pronađite onu koja nudi kreditni limit koji je najbolji za vašu tvrtku.

Kamatne stope

Kada uspoređujete poslovne kreditne kartice, apsolutno morate uzeti u obzir kamatne stope. Više je nego vjerojatno da nećete moći svaki mjesec u cijelosti otplatiti saldo. To je uobičajeno za tvrtku, osobito onu koja tek počinje, jer je novac vezan za tvrtku i nedostupan za otplatu salda svakog mjeseca. Stoga morate pronaći poslovnu kreditnu karticu s najnižom kamatnom stopom kako biste uštedjeli svoj poslovni novac. Očito, ako je vaša tvrtka dovoljno financijski stabilna da platite račun na kraju svakog mjeseca, ne morate se brinuti o kamatnoj stopi. Ključno je otvoreno i pošteno procijeniti svoju poslovnu situaciju kako biste utvrdili hoćete li imati ravnotežu ili ne.

Programi nagrađivanja

Mnoge poslovne kreditne kartice nude posebne programe nagrađivanja. Pomoću ovih programa možda ćete moći dobiti besplatnu ili sniženu robu i usluge, kao što su putovanja zrakoplovom ili uredski materijal. U isto vrijeme, poslovne kreditne kartice s programima nagrađivanja obično imaju veće kamate. Stoga bi bilo najbolje da proslijedite jednu od ovih kartica ako namjeravate nositi stanje na kartici iz jednog ciklusa naplate u drugi. Kada uspoređujete poslovne kreditne kartice, svakako usporedite kamatnu stopu s pogodnostima koje nudi program nagrađivanja kako biste utvrdili je li isplata vrijedna uplate.

Dodatne pogodnosti



Poslovne kreditne kartice, kao i obične kreditne kartice, mogu imati brojne dodatne pogodnosti povezane s njima, kao što su putno osiguranje, produžena jamstva i zaštita kupnje. Točne pogodnosti, međutim, razlikuju se od kartice do kartice. Čak ni kartice koje je izdao isti zajmodavac nemaju nužno iste pogodnosti. Kada uspoređujete poslovne kreditne kartice, pažljivo razmotrite ove pogodnosti i saznajte što je više moguće o njima. Na primjer, saznanje da dvije poslovne kartice nude putno osiguranje nije dovoljno. Saznajte koliko je putno osiguranje dostupno. Jedan može ponuditi samo 100.000 dolara, dok drugi nudi 1.000.000 dolara. Ako je to putno osiguranje od 1.000.000 dolara važno za vaš posao, onda bi ta kartica mogla biti najbolji izbor za vas. S druge strane, ako vam je potrebno samo 100.000 dolara osiguranja, 1.000.000 dolara možda neće biti tako impresivno.