HEKLANJE

Jesu li studentski zajmovi bolji od kreditnih kartica?

TEMU APP 100 E KUPON

Prilikom podnošenja zahtjeva za studentske zajmove, vrlo je važno da budući studenti izračunaju svoje financije najbolje što mogu kako bi dobili odgovarajuća sredstva. Od školarine i knjiga do smještaja i prehrane, životnih troškova i hrane, studenti bi se trebali pobrinuti da osiguraju sredstva koja će im zaista trebati za svaki semestar na koledžu.

Ako se prijave za točan iznos, studenti se neće naći u škripcu ili uvaliti u noćnu moru s kreditnom karticom.



Previše studenata ovih dana upada u velike probleme s kreditnim karticama. Žalosno je što studenti koji su previše neiskusni da bi bolje znali primaju primamljive ponude kreditnih kartica poštom. Obično kada se ponuda kreditne kartice nadvije nad studenta, to je kao da stavite mrkvu ispred zeca. Student grabi ponudu kreditne kartice bez razmišljanja unaprijed. Često se čini da su kreditne kartice brzo rješenje ili vrsta “besplatnog novca”, a onda postaju lijek za koji studenti misle da im je potreban.

Studentski zajmovi nasuprot kreditnim karticama

Ako išta, ono je suprotno. Poput studentskih zajmova, dug po kreditnoj kartici mora se vratiti. Ipak postoji velika razlika. Studentski zajmovi obično se podižu s fiksnom kamatnom stopom, ovisno o vrsti zajma i kreditnoj sposobnosti studenta, iznosu zajma, uvjetima otplate itd.

Međutim, obično postoji kvaka kada studenti dobiju te “nevjerojatne” ponude kreditnih kartica. Kvaka su vrtoglavo visoki financijski troškovi, neki čak 22 posto! Međutim, studenti često ne razmišljaju o financijskim troškovima kada prihvate ponudu kreditne kartice. To je nešto kao, “Razmislit ću o tome kasnije.”

Neki studenti koji nisu uzeli dovoljno studentskih zajmova da pokriju svoje troškove fakulteta pribjegavaju kreditnim karticama za plaćanje potrepština, knjiga, pa čak i stanarine! Oni će koristiti svoje kreditne kartice za podizanje gotovinskih predujmova, koji obično imaju čak i veće financijske troškove nego jednostavno naplatu.

Beskrajni ciklus duga

Postoje studenti koji prihvaćaju više od jedne ponude kreditne kartice. Nakon što dosegnete ograničenje na jednoj kreditnoj kartici, lako je prihvatiti drugu, pa još jednu, i tako dalje. Uz visoke kamatne stope i financijske troškove povezane s ovim ponudama kreditnih kartica, studenti lako mogu skupiti više nego što žele. Kada studenti otplaćuju kreditne kartice plaćajući samo minimalne mjesečne rate, pogoršavaju svoju financijsku situaciju. Financijski troškovi gomilaju se iz mjeseca u mjesec. Otplata računa kreditne kartice mogla bi potrajati gotovo cijeli život.



NIA 24 kompleks za jačanje kože

NIA 24 Skin Strengthening Complex sadrži “Pro-NAD” koji je posebno dizajniran kako bi omogućio učinkovito pretvaranje niacina u stanicama vaše