HEKLANJE

Kratak pregled operacije zatezanja trbuha

TEMU APP 100 E KUPON

Zatezanje trbuha, poznato kao abdominoplastika, kirurški je zahvat kojim se uklanja višak masnog tkiva i kože s trbuha. Ovaj postupak može znatno poboljšati izgled svakoga tko ima izbočene trbušne mišiće, jer će pomoći u zatezanju mišića na trbuhu. Trbušnjaci su postali prilično uobičajeni i za muškarce i za žene, posebno za one koji su dramatično izgubili težinu i ostali s viškom masnog tkiva i opuštenim trbuščićem. Konačni rezultat je ravniji i glatkiji trbuh.

Kao i kod svake operacije, postoje rizici koji uključuju infekcije, krvne ugruške, ožiljke koji vrlo sporo zacjeljuju i rizik od druge operacije da se ispravi komplikacija. Kod zahvata zatezanja trbuha pacijenti će često osjetiti bol, modrice i otekline u trbušnoj regiji, kao i utrnulost. Neke od ovih nuspojava mogu trajati i do nekoliko mjeseci.



Postoji nekoliko vrsta abdominoplastike koje se mogu izvesti kako bi se poboljšao izgled trbuha, a vrsta za vas ovisit će o tome smatra li vaš kirurg potpuno utezanje trbuha u redu ili je to jednostavniji zahvat. Prvi je stvarna abdominoplastika ili potpuno zatezanje trbuha. To uključuje rez od jedne bočne kosti do druge koji ide oko pupka. Donja koža se uklanja iz trbušne regije prema rebrima i kirurg će zategnuti okomite trbušne mišiće. Sve dodatne masnoće uklanjaju se tijekom operacije, a koža se rasteže prema dolje i reže prije nego što se režanj zašije na mjesto. Također postoji mogućnost da dobijete mini trbuščić koji uključuje manji rez i kraće vrijeme oporavka. Mini trbuščić učinkovito je rješenje za one s manjim trbuščićima.

Endoskopsko zatezanje trbuha savršeno je za osobe s viškom masnog tkiva, ali s kožom koja još uvijek ima dobru elastičnost. Upotrebom malih rezova i sićušne kamere umetnute u abdomen, trbušni mišići se mogu zategnuti, a višak masnoće može se liposukcijom ukloniti s tog područja. To ostavlja male ožiljke i jedan je od najpopularnijih zahvata zatezanja trbuha. Panikulektomija je za one koji su izgubili veliku količinu težine i imaju veliko preklapanje kože u predjelu trbuha. Ova koža se uklanja zajedno sa svim viškom masnoće.

Vrijeme oporavka od potpunog zatezanja trbuha je kraće od šest tjedana i općenito, unutar 2 godine, ožiljci će izblijedjeti i izravnati se. Nije neuobičajeno da oni koji su imali ovaj zahvat osjećaju bolove u tom području nekoliko mjeseci nakon operacije. Važno je da se obratite svom kirurgu ako osjetite bilo kakvu veću bol ili nelagodu, jer to može biti znak infekcije.

Ako razmišljate o estetskoj operaciji zatezanja trbuha, trebali biste dobro istražiti prije nego što to učinite. Vaš liječnik može preporučiti kirurga da vam pomogne, međutim, trebali biste se pobrinuti da razgovarate s nekoliko njih prije nego što odlučite tko će obaviti zahvat. Pobrinite se da vaš kirurg razumije što očekujete od operacije i budite sigurni da točno razumijete što će ova operacija učiniti za vas, a što neće.

Mnogi pojedinci zatežu trbuščić kako bi poboljšali svoj izgled. Sama operacija nije komplicirana, no kirurg će odlučiti jeste li dobar kandidat za zatezanje trbuha. Žene koje planiraju imati djecu u budućnosti trebale bi pričekati s ovom operacijom, a svi koji se smatraju pretilima ili imaju indeks tjelesne mase iznad 27 ne bi trebali ići na operaciju dok ne izgube potrebnu težinu. Postupak zatezanja trbuha nije postupak mršavljenja. To je operacija poboljšanja, osmišljena da poboljša vaš izgled.

Umjetnost za uspješan ured

Prisutnost umjetnosti u uredu igra važnu ulogu u uspjehu vašeg poslovanja. Može učiniti bolje/sretnije zaposlenike i pomoći u izgradnji vašeg