HEKLANJE

Edukacija o zdravoj njezi kože u 3 laka koraka

TEMU APP 100 E KUPON

Većina ljudi je samosvjesna svoje kože. Svatko želi da njegova koža izgleda mlado i zdravo, te će se potruditi zaštititi našu kožu od bilo čega u okolišu što bi joj moglo naškoditi. Naša koža je najveći organ u ili na našem tijelu. Obavlja mnoge funkcije, prvenstveno kao zaštita od ulaska stranih tvari u tijelo. Također služi kao prijenosna točka za otpuštanje toksina iz našeg tijela, te zadržava vodu unutra, unutra. Ovo su samo neki od razloga zašto naša koža treba biti zaštićena i njegovana. Svatko želi imati besprijekornu kožu današnjih modela i slavnih osoba, a evo nekoliko načina na koje možete postići upravo to.

Savjet #1
Mnogi stručnjaci kažu da je piling kože još jedan sjajan način da postignete lijepu kožu. Dakle, pokušajte uložiti u dobar piling za tijelo ili “lufu”, kako se obično naziva, jer je sposoban eliminirati mrtve stanice kože s vašeg tijela. U skladu s tim, to treba činiti jednom ili dva puta tjedno kako bi koža mogla disati. Štoviše, pilingi pomažu u sprječavanju razvoja uraslih dlaka.



Ipak, potrebno je izbjegavati korištenje bilo kakvog pilinga za tijelo na koži lica. Glavni razlog za ovu mjeru opreza je taj što je tkivo lica osjetljivije i finije od tkiva na tijelu.

Savjet br. 2
Nešto što možda niste smatrali korisnim za vašu kožu, a što je ključno za održavanje zdravog sjaja jest piti puno vode. Često se kaže da je najjednostavniji način za čišćenje i podatnost kože koja više nije suha pijenje puno vode. Voda se već dugo smatra najučinkovitijim prirodnim tretmanom ili gotovo besplatnim tretmanom za bilo koje stanje kože jer je alkalna, s pH 7,3. Sprječava dehidraciju koja je sposobna proizvoditi sebum ili masnoću iz lojnih žlijezda. Vaša koža treba vodu kako bi najbolje funkcionirala, stoga liječnici i nutricionisti preporučuju dnevni unos između 6 do 8 čaša vode dnevno.

Savjet br. 3
Kako biste održali i postigli zdraviju kožu, trebali biste pripaziti i na prehranu. Prehrana također igra vitalnu ulogu u zdravlju kože. Za određene namirnice, poput one kisele hrane i mliječnih proizvoda, kaže se da mogu izazvati alergijsku reakciju kod nekih ljudi. Također, jedna od tema o kojoj se danas dosta raspravlja u području prehrane su čokolade. Neki kažu da čokolada utječe na stanje kože, a drugi da ne. Kakav god rezultat bio, najbolja preporuka je samo slijediti nutritivnu dijetu koja sadrži više svježeg voća i zelenog lisnatog povrća, kao i vlakana.