HEKLANJE

Estetska stomatologija 101

TEMU APP 100 E KUPON

Cilj estetske stomatologije, odnosno elektivnog stomatološkog zahvata, je poboljšati izgled zuba i uljepšati osmijeh. Estetska stomatologija ne doprinosi zdravlju zuba.

Umjetnost i znanost stomatologije toliko su napredovale da se ne treba pomiriti s mrljama ili okrhnutim zubima. Postoji nekoliko dostupnih kozmetičkih tehnika koje omogućuju ispravljanje zubnih anomalija koje mogu narušiti izgled. To uključuje:



Izbjeljivanje

Proces izbjeljivanja ili izbjeljivanja zuba pomaže posvijetliti zube koji s godinama potamne ili se zamrljaju zbog pušenja, pijenja čaja/kave itd. Izbjeljivanjem se uklanjaju vanjske kao i unutarnje mrlje. Postupak, koji se može provoditi jednom u tri godine, uglavnom se provodi pomoću otopine vodikovog peroksida. Izbjeljivanje može izbijeliti zube do 5 puta u odnosu na izvornu nijansu. Posuda za izbjeljivanje zuba koja sadrži otopinu peroksida može koštati između 200 i 500 USD.

Lijepljenje

Izgled zuba koji imaju razmake između zuba ili su napuknuti i okrhnuti može se poboljšati postupkom spajanja u kojem se tvrda, sterilna i inertna plastika u boji zuba pričvršćuje na zube. Način na koji se vrši spajanje utječe na oblik, veličinu i izgled zuba. Kompozitne plombe troše se brže od tradicionalnih srebrnih plombi i pacijentima se obično savjetuje da se suzdrže od tvrde hrane koja može uzrokovati lomljenje vezivnog materijala. Proces spajanja zuba traje 10-15 minuta i košta oko 300 do 700 USD po zubu. Vezani nadomjestak boji se slično prirodnim zubima.

Porculanske ljuskice

To su izuzetno tanke ljuske koje se koriste za pokrivanje prednje strane zuba. Porculanske ljuskice su otpornije na mrlje i lomljenje u usporedbi s lijepljenjem. Spajaju se na zube posebnim vezivnim materijalom i mogu se koristiti za promjenu izgleda zuba, davanje punoće gornjim usnama i popunjavanje praznina između zuba. Porculanske ljuskice omogućuju postojaniji izgled u odnosu na bonding, ne ostavljaju mrlje, a tretman ljuskicama može trajati i do 15 godina. Stavljanje ljuskica na jedan zub može stajati i do 2000 USD. U usporedbi s ugradnjom krunica ili kapica, zubi se bruše u manjoj mjeri tijekom obrade ljuskica.

Ortodoncija i parodontologija



Ortodoncija se bavi prevencijom i liječenjem nepravilnosti zuba i lica. Bravice se u ortodonciji koriste za liječenje krivih zuba, izbočenih zuba, široko razmaknutih zuba, podgriza i sl. Metalni aparatići od titana su skupi i moraju se nositi 2-3 godine. Proteze za neinvazivno ravnanje koštaju manje i zahtijevaju kraće nošenje. Lingvalne bravice se postavljaju iza zuba i idealne su za one koji naglasak stavljaju na kozmetičku privlačnost. Parodontologija pomaže pojedincima da poboljšaju svoj osmijeh mijenjanjem obrisa zubnog mesa, to je jednostavan kirurški postupak koji se izvodi pomoću lasera i može stajati do 2000 USD.

Porculanske krunice

Porculanske krunice koriste se za slomljene zube, zube sa srebrnom plombom ili one s prekomjernim karijesom, te zube koji su podvrgnuti liječenju korijenskih kanala. Krunice se mogu uskladiti s bojom zuba.



Alergije na nakit

Prilikom odabira nakita koji ćemo možda htjeti kupiti ili koristiti, postoji jedan važan čimbenik koji morate uzeti u obzir. Osim

Savjeti o ljepoti za mladenke

1. Svaka mladenka želi da bude lijepa na dan svog vjenčanja. Najvažnije je ne eksperimentirati sa šminkom, bojom kose ili