HEKLANJE

“Facebook: 750 milijuna dolara u rukama vrijedi više od 2 milijarde dolara na nebu”

TEMU APP 100 E KUPON

Iskrsnulo je to u razgovoru, ali vjerujem da sam jedina osoba u svojoj tvrtki koja ima iskustvo iz prve ruke kao korisnik Facebook.com. Bilo je pomalo smiješno imati sve te stručnjake za online oglašavanje koji su me ispitivali o web stranici koju su svi koristili na koledžu. Zar nisu dobili dopis? nova sam. Trebao bih postavljati pitanja ovdje. Predmet Facebook.com je zanimljiv i vrijedi ga pomnije pogledati.

Bez sumnje, 2005. je bila godina MySpacea. Prije nego što je pothvat društvenog umrežavanja Ruperta Murdocha vrijedan 580 milijuna dolara osvojio interaktivni svijet, teško je vjerovati da bi čak i najoptimističniji od milijarderovih lakeja predvidio da će nova akvizicija više nego učetverostručiti njegov doseg u roku od nekoliko mjeseci. S 23,5 milijardi pregleda stranica do veljače, MySpace je postao druga najposjećenija stranica na internetu.



Murdochov uspjeh prirodno je izazvao interes kupaca za sve što se smatra internetskim društvenim mrežama. Jedan predloženi posao u ožujku 2006. bio je Viacomova neuspješna ponuda od 750 milijuna dolara za Facebook.com, fenomen koji je započeo čudesni Mark Zuckerberg. Nakon što je Facebook.com odbio ponudu, njegovi osnivači procijenili su vrijednost Facebook.coma na dvije milijarde dolara. Možda su briljantne iskre uspjeha MySpacea zaslijepile Facebook.com za stvarnost izgubljenog raja Friendstera. Postoji stvarna šansa da Facebook više neće vidjeti ovako velikodušnu ponudu.

Facebook.com je u biti online medij komunikacije za studente i srednjoškolce. Za svoj cijenjeni doseg Zuckerberg i njegova ekipa odustalih s Harvarda (bez sumnje po ugledu na Billa Gatesa) moraju tražiti kompenzaciju veličine Googlea, ali brojka od dvije milijarde dolara proizvoljna je i teško ju je opravdati. Možda je Facebook ohrabren vlastitom mudrom odlukom da ne proda Yahoou za 15 milijuna dolara 2004.

Zuckerberg je vjerojatno pokušavao utvrditi tržišnu vrijednost za svoju kreaciju, a ne nerazuman potez na prvi pogled. Međutim, Viacomova ponuda nije bila mala promjena džepa, a broj subjekata koji mogu i hoće udvostručiti ponudu koju je Facebook već dobio je konačan.

Podaci o prometu Facebooka, kako se navodi na Alexa.com, tijekom posljednja tri mjeseca nisu ohrabrujući; to jest, ako je cilj loviti više i veće ponude za otkup. Brojke su zapravo imale trend pada od ožujka, prokletstvo zbog primamljivog rasta hiperlicitiranja. Ova sve manja statistika može se barem djelomično pripisati cikličkoj prirodi školske godine budući da je Facebook ipak usmjeren na studente. Bez obzira na to koliko je dobar proizvod, on neće spriječiti učenike da rade svoje stvari tijekom ljetnih praznika, a ovaj godišnji pad potencijalno je štetan.

S obzirom na to koliko se brzo online moda može proširiti i smanjiti u društvenim mrežama kao što smo vidjeli u kratkom vremenskom razdoblju, što ako se brojke ne vrate? Što ako se za dva mjeseca pojavi nešto novo što olupi Facebook? (I opet, uspjeh MySpacea služi kao dobar razlog zašto je ovaj grom vrijedan krađe.)

Uspjeh Facebook.com-a također je pokvaren nekim kontroverzama koje bi mogle narušiti njegovu popularnost među studentima. Na Sveučilištu Syracuse došlo je do problema oko slobode izražavanja kada je grupa na Facebook.com pretjerala u kritiziranju studenta profesora i završila s izbacivanjem iz razreda i socijalnom suspenzijom prije nego što su se tri studenta prebacila. Nakon što je nogometni tim Penn Statea ove godine pobijedio Ohio State, studenti su pojurili na teren i napravili galamu. Preopterećena policija izvela je samo dva uhićenja tog dana, ali kasnije tijekom tjedna ulogirali su se na Facebook.com i, poput kanadskih planinara koji uvijek imaju svog čovjeka, dobili mnoštvo imena i lica i fotografija iz informacija koje su studenti objavili o svom terenu smicalice. Djeca govore i te se priče šire poput šumskog požara, što može negativno utjecati na Facebook.com – oni ne mogu kontrolirati zlouporabu svojih proizvoda i negativne posljedice koje proizlaze iz toga.

Budućnost je obećavajuća za poslovni prostor društvenih mreža i ne vjerujem da je Facebook.com osuđen na propast. Ipak, s obzirom na prirodu kratkotrajnih i pretjerano razvikanih dotcomova, Facebook je možda dosegao svoj vrhunac rasta ove školske godine, s mogućnošću širenja i uspjeha koji ovisi samo o akviziciji. Vrijeme možda neće biti na njihovoj strani jer kako se stranice kalendara budu okretale, nedvojbeno će biti novih modnih hirova i trendova koji će prijetiti da će nešto drugo učiniti “Sljedećom velikom stvari” na štetu Facebook.com. Sat otkucava.



Kupnja poklona online

Kupnja poklona putem interneta nikada nije bila jednostavnija, a bilo da tražite unikatno umjetničko djelo ili savršen set olovke i

Ideje za izgradnju kredita

Postoji nekoliko načina na koje možemo izgraditi kredit. Ako ste umorni od progona kolekcionara ili ako ste frustrirani što vam