HEKLANJE

Ideje za izgradnju kredita

TEMU APP 100 E KUPON

Postoji nekoliko načina na koje možemo izgraditi kredit. Ako ste umorni od progona kolekcionara ili ako ste frustrirani što vam nitko neće posuditi novac jer nikada niste imali kredit, vrijeme je da naučite kako izgraditi svoj kredit. Prvo, i najvažnije, nikad ne kupujte stvari koje vam ne trebaju. Ako ‘želite’, ne dopustite da vas vaše želje iscrpe i još dublje zadužite. Ako želite izgraditi kredit, a nemate nikakvu povijest, provjerite jeste li posložili svoje prioritete.

Loša kreditna sposobnost Izgradnja kredita



Ako imate lošu kreditnu sposobnost, nabavite komplet “URADI SAM” i pokrenite posao. Možete otići u svoju javnu knjižnicu i nabaviti knjige koje će vas voditi kroz korake popravljanja kredita. Većina knjižnica dopušta vam kopiranje i ispis obrazaca koje morate ispuniti i zatim poslati svojim kreditima.

U vašoj lokalnoj knjižnici postoje sustavni vodiči koji sadrže alate za dužnike instruktore kako pisati pisma vjerovnicima. Pisma su vjerojatno bolja od telefoniranja vjerovnicima, budući da bi neki vjerovnici mogli manje mariti za vašu situaciju i mogli bi vam prijetiti. Još jedan dobar razlog za pisanje pisama je to što je (pisana kopija) vrednija u sudnici od razgovora telefonom. Ako se nešto kaže ili se postigne dogovor, a vjerovnik kasnije porekne svoja potraživanja, to možete iznijeti u bilo kojoj sudnici i oni će vas prvo saslušati. Svi dokumenti koji se odnose na vašu kreditnu povijest trebaju biti pohranjeni na sigurnom mjestu. Ako šaljete pisma svojim vjerovnicima, zadržite kopiju svakog poslanog pisma i pohranite je na sigurno mjesto. Ako primijetite bilo kakve pogreške na svojim računima ili kreditu, izvješća se pobrinu da kontaktirate odgovarajuće stručnjake i odmah osporite troškove. Ako imate kreditnu karticu i upotrijebili ste karticu za kupnju artikla ili korištenje usluge, a ta vam je osoba prodala neispravan artikl ili je na drugi način pružila lošu uslugu, NE MORATE izvršiti uplatu za troškove. Međutim, morate osporiti troškove kod usluga ili trgovina koje su vam prodale proizvod ili uslugu. Ako vam izvori odbiju dati upotrebljiv predmet ili vam nadoknaditi uslugu ili proizvod, imate pravo odbiti plaćanje.

Nakon što osporite terećenja s izvorima, kontaktirat ćete svog davatelja kartice i obavijestiti ih što se dogodilo. Ako ste dovoljno sretni da imate kreditnu karticu s lošom kreditnom sposobnošću, upotrijebite je za otplatu dugova, a zatim plaćajte mjesečne rate na kreditnoj kartici svakog mjeseca. Ironično, izvlačite se iz dugova dok se sve više zadužujete. To je rješenje kada je sve drugo lažno. Drugim riječima, ako koristite karticu za plaćanje svojih dugova svaki mjesec, a zatim otplaćujete svoje kreditne kartice sljedećeg mjeseca, a zatim se vratite i koristite karticu za plaćanje računa za taj mjesec…

Sada vidite kamo idem. Kreditne kartice imaju kamatne stope pa će računi na kartici svakog mjeseca rasti.

Ne, kredit… Nema problema

Ne trebam kreditnu liniju ili kreditnu karticu; Svaki mjesec sve svoje račune plaćam novcem. Jesi li to ti? Pa onda imate očit odgovor, ali što ako…

U današnjem svijetu ulazimo u eru koja od nas zahtijeva da imamo barem jednu glavnu kreditnu karticu. Kad telefonirate bilo kojoj tvrtki u kojoj imate dugove, prvo će vas tražiti da platite kreditnom karticom. Ako se prijavite za posao, stan, hipoteku, kredit za automobil ili bilo koju drugu kreditnu liniju, najvjerojatnije ćete dobiti obavijest o odbijanju poštom. Većina zajmodavaca neće dati kredit nikome tko nema kreditnu povijest. Razlog je taj što se od nas očekuje da uspostavimo kreditnu liniju dok smo tinejdžeri, a ako to ne učinimo, zajmodavci su često sumnjičavi. Zajmodavci nemaju pojma i svoje prosudbe o vama mogu temeljiti samo na pretpostavkama. Mogu li pretpostaviti da će ta osoba plaćati mjesečna plaćanja na vrijeme? Je li ta osoba u prošlosti uzimala zdravo za gotovo pozajmicu od prijatelja ili člana obitelji, a nema dostupnih podataka da vidim je li to istina? Mnogo je razloga zbog kojih će vam zajmodavci odbiti zajam ako nemate kreditnu povijest. Najbolje rješenje je otvoriti kreditnu liniju sada, platiti svoje obveze na vrijeme i izbjegavati kupnju predmeta koji vam zapravo nisu potrebni. Ostati izvan dugova znači regulirati svoj novac svaki mjesec i plaćati svoje račune na vrijeme.