HEKLANJE

Povećanje grudi, povećanje grudi: medicinski turizam na Filipinima

TEMU APP 100 E KUPON

Povećanje grudi; Pristupačna kozmetička plastična kirurgija Filipini

Povećanje grudi, tehnički poznato kao augmentacijska mamoplastika, kirurški je zahvat kojim se povećava veličina i oblik ženskih grudi upotrebom implantata za grudi (silicij ili fiziološka otopina). Postupak također poboljšava konturu i volumen grudi nakon trudnoće. Implantat za grudi sastoji se od silikonskog gela ili fiziološke otopine unutar silikonske ljuske. Grudni implantat razlikuje se od silikonskog ulja. Većina kozmetičkih plastičnih kirurga u cijelom svijetu ne ubrizgava silikonsko ulje u grudi kako bi povećala veličinu i volumen grudi. Ovu tehniku većina kirurga osuđuje i lokalno i međunarodno, budući da su rezultati nepredvidivi i složeni brojnim komplikacijama kao što su ekstruzija, nekroza kože i infekcija. Pacijenti ne bi smjeli dopustiti da budu podvrgnuti ovom postupku, jer je rizik od neželjenih komplikacija vrlo visok, a rezultati su deformirajući ili nepredvidivi. Većina kirurga koristi implantate dojke koji se sastoje od materijala koji nije toksičan, nije alergen, nije teratogen i biokompatibilan s ljudskim tkivima te stoga imaju manji rizik za bilo kakve neželjene rezultate i s predvidljivijim ishodom.



Ovo je jedan od najčešćih kozmetičkih zahvata koji se rade u cijelom svijetu, posebno u Sjedinjenim Državama. To je jednostavan postupak s vrlo trenutnim i ugodnim rezultatom. Zbog toga se pozornost i interes javnosti usmjerio na potragu za vrlo sigurnim materijalom za ugradnju grudi. Povećanje grudi jedini je postupak u specijalnosti kozmetičke plastične kirurgije koji je okružen kontroverzama i nadzorom. U prošlosti, posebno tijekom kasnih 70-ih i ranih 80-ih, mnoga medicinska stanja poput raka dojke i autoimunih bolesti pogrešno su povezivana s upotrebom silikonskih implantata. Zbog toga je američka Agencija za hranu i lijekove do nedavno sredinom 2007. regulirala upotrebu silikonskih implantata za grudi za kozmetičke zahvate na grudima. Nakon opsežnog kliničkog istraživanja koje je uključilo više od tisuću žena koje su povećale grudi, otkriveno je da silikonski implantat za grudi ne uzrokuje nikakvu malignu bolest ili rak dojke ili bilo koji autoimuni poremećaj. Zbog toga je US – FDA odobrila upotrebu silikonskih implantata u kozmetičkim zahvatima grudi.

Postoje 2 osnovne vrste implantata za grudi, fiziološki ili silikonski implantati. Implantat se sastoji od vanjske membrane koja se sastoji od silikonske ljuske. Ova ljuska sadrži fiziološku otopinu (tekućinu) ili silicij (kohezivni gel). Razborito je da svaki pacijent sa svojim kirurgom opširno razgovara o prednostima i nedostacima svake vrste implantata prije nego što donese konačnu odluku.

Operaciju povećanja grudi izvodim pod dubokom sedativom u lokalnoj anesteziji ili općoj anesteziji. Zahvat se može izvesti ili kao izvanbolnička operacija ili se pacijent može primiti ili zadržati dan ili dva u bolnici, ovisno o preferencijama kirurga i pacijenta. Bilo da će se postupak izvoditi kao izvanbolnički ili kao bolnički postupak, potrebno je prijeoperativno laboratorijsko i medicinsko odobrenje. Zahvat obično traje jedan do dva sata. Grudni implantat može se umetnuti kroz rez na pazuhu ili naborima dojke ili na rubu areole. Svaki odabir mjesta reza ima svoju prednost i nedostatak u smislu kozmeze ožiljaka i osjeta bradavica. A među tri reza transaksilarni pristup ima najbolju kozmetiku ožiljaka budući da je skriven i da je osjet bradavica dobro očuvan. Ali preporučljivo je pacijentu da dodatno razgovara o ovom pitanju ako će ikad prestrašivanje biti značajna briga. Nakon zahvata pojavit će se oteklina i blage modrice koje traju od nekoliko dana do nekoliko tjedana i to su samo prolazne promjene. Pacijentica mora nositi vezice za dojke 3 do 6 tjedana. To će držati grudni implantat na mjestu tijekom procesa zacjeljivanja i pomoći u kontroli otekline. Konci se skidaju nakon 7 do 10 dana.

Svakom pacijentu koji planira ovaj postupak trebat će 10 do 14 dana za početne konzultacije, laboratorij, medicinsku provjeru, operaciju; praćenje, uklanjanje šavova i rani oporavak. Nakon toga pacijent je siguran za putovanje jer su rane suhe i zacijeljene.

Ostali povezani članci:
Pristupačno povećanje grudi
Sigurnosni savjeti za kozmetičke pacijente

Za više informacija o pristupačnom kozmetičkom zahvatu, odabiru kvalificiranog kozmetičkog plastičnog kirurga i kako biste saznali sve svoje mogućnosti za zahvat koji želite imati, posjetite philippinecosmetic.com

Direktoriji članaka 101

Jeste li ikada razmišljali o zarađivanju novca kao pisac? Pojava Interneta donijela je neograničene mogućnosti piscima za zaradu. Direktoriji članaka