HEKLANJE

Jednostavna manikura koju napravite sami

TEMU APP 100 E KUPON

61514;, ali je li vam se ikada dogodilo da vam, dok ste dotjerani, neki slomljeni ili loše njegovani nokti pokvare imidž? Najvjerojatnije se to dogodilo vama – dogodilo se svima nama. Teško je ići na manikuru svaki tjedan, a uz to je i skupo. Zato vam u ovom članku šaljemo najbolje savjete kako sami napraviti manikuru kod kuće i…

Ključne riječi:
Šminka, njega kože, ljepota, zdravlje, sjenilo za oči, dobar izgled, savjeti o šminkanju, savjeti, savjeti



#
Našminkati se ili dotjerati za posebnu priliku vrlo je jednostavno, pogotovo nakon savjeta koje smo vam dali u zadnje vrijeme , no je li vam se ikada dogodilo da kad ste dotjerani, neki polomljeni ili loše njegovani nokti kvare vaš imidž? Najvjerojatnije se to dogodilo vama – dogodilo se svima nama. Teško je ići na manikuru svaki tjedan, a uz to je i skupo. Zato vam u ovom članku šaljemo najbolje savjete kako sami napraviti manikuru kod kuće i uvijek imati besprijekorne ruke.

1. KRENITE OD POČETKA

Odredite dan u tjednu da nekoliko minuta posvetite svojim rukama. Tako će biti lakše uvijek ih održavati besprijekornima. Za mene, na primjer, znam da je nedjelja moj dan “ljepote kod kuće”; Iskoristim dan za njegu ruku, nanesem masku za lice i zatim uredim frizuru. Svaki tjedan izdvajam nekoliko sati da ih posvetim sebi. super je Probaj! Štoviše, zaslužujete to.

2. ŠTO VAM JE POTREBNO ZA MANIKURU KOD KUĆE?

Da biste sami napravili manikuru kod kuće, ne treba vam puno više od sljedećih alata:

• Narančasti štap:
Narančasti štapić uklanja kožicu i prljavštinu s noktiju. Vrlo su ekonomični i vrlo su korisni. Također ih koristim za skidanje laka s noktiju oko prstiju kada slučajno lakiram izvan konture nokta. Samo namočite narančasti štapić u sredstvo za uklanjanje laka za nokte i brzo uklonite rubove.

• Grickalica za nokte:
Nokte je bolje turpijati kako bi ih oblikovali, no ponekad ih je potrebno odrezati na jednake duljine. Koristite grickalicu za nokte umjesto škarica.



• Turpija ili brusna ploča:
Investirajte u dobru, dugotrajnu turpiju. Najbolji su od kartona. Odaberite veličinu koja vam se sviđa i zadržite je. Također, postoje neke turpije koje su jače s jedne nego s druge strane. Ovo su idealne vrste jer tako morate kupiti samo jedan.

• Pufer za nokte i poliranje:
Turpije obično imaju jednu stranu za turpijanje nokta i drugu za sjaj. Ako to nije slučaj s vašim, nabavite pufer za nokte i polir. Ovi će vam izgladiti nokte ako se ljušte.

• Prozirni lak za nokte:
Morate odabrati nešto što vam dobro odgovara. Ako vam se nokti stalno lome, potreban vam je učvršćivač, a ako su suhi, potreban vam je hidratantni tretman. Obično svaka ljekarna ima cijeli asortiman lijekova po vrlo pristupačnim cijenama. Ovaj lak služi i kao prozirni lak za nokte kada vam se ne da lakirati.



• Ulje za zanoktice:
Ovo je jedna od najboljih kupnji koje možete napraviti kako biste imali besprijekorne ruke. Ova ulja omekšavaju i vlaže kožicu. Ako niste baš vješti u rezanju zanoktica, možete preskočiti ovaj korak koristeći ovaj proizvod.

• Lak za nokte u boji:
Odaberite boje koje vam se sviđaju i koje su usklađene sa slikom koju želite projicirati. Na primjer, ako imate posebnu večeru, nalakirajte nokte u crveno vino. Izgleda jako lijepo, pogotovo ako vam nokti nisu predugi. Ili, na primjer, ako imate poslovni ručak, obojite nokte u porculanski ton; vrlo je elegantan i diskretan. Ako želite dodati dašak boje i zabave, nalakirajte svoje nokte u tamnoružičastu boju. Zašto ne?

• Politura za zaštitu/ojačavanje:
Ova podloga će pomoći da vaš lak za nokte u boji traje dulje i također će vašem laku dati lijep sjaj.



• Losion za piling:
Možete koristiti losion za piling tijela ili možete napraviti prirodni sa šećerom i maslinovim uljem. Probajte – nevjerojatno je! Ovo je jedan od mojih najstarijih savjeta. Ne sjećam se gdje sam je pročitao ili od koga sam je naučio, ali istina je da je koristim svaki tjedan i obožavam je! Sve što trebate su dvije žličice bijelog šećera i četiri žlice djevičanskog maslinovog ulja (ako vam je draže, možete koristiti hidratantno ulje za tijelo, ali kod mene je maslinovo ulje dobro djelovalo. Dobro promiješajte i nanesite na ruke, nježno ih utrljavajući). Ne zaboravite na prste i nokte. Ovaj losion za piling možete koristiti i na podlakticama i laktovima, zatim se isperite mlakom vodom. Ruke će vam biti meke i kao nove!

• Hidratantna krema za ruke:
Kupite dobru hidratantnu kremu za ruke, onu koja se prilagođava vašim potrebama. Na primjer, ako vam ruke lako pucaju ili imate tamne mrlje…kupite ono što vam treba.

• Odstranjivač laka za nokte:

Posebno su dobri oni koji ne sadrže aceton jer je on vrlo agresivan i mnogi su na njega alergični.

3. SLIJEDITE OVE KORAKE

Slijedite ove korake kako biste jednostavno i brzo njegovali svoje ruke.

1. Uklonite sav lak s noktiju.

2. Odrežite nokte na jednaku duljinu.

3. Turpijajte nokte i upotrijebite pufer kako bi bili glatki.

4. Narančastim štapićem uklonite ostatke prljavštine i nježno uklonite zanoktice (ne preporučam rezanje zanoktica kod kuće, jer mislim da je to jako teško i posao je najbolje prepustiti profesionalcima. Znam da neki od vas učinite ovo. Ako to već radite i zadovoljni ste rezultatom, nastavite tako. Ako ne, samo ih pokušajte omekšati uljem za zanoktice.)

5. Napravite piling ruku. Slijedite savjete koje smo vam prethodno dali. Odmah ćete vidjeti rezultat.

6. Dobro osušite ruke. Ovaj korak je vrlo važan. Ako ste radili piling ruku maslinovim uljem i niste dobro osušili ruke, pogotovo nokte, lak neće dugo trajati. Ne zaboravite se pažljivo osušiti.

7. Lakirajte nokte. Slijedite ovaj redoslijed: podloga za liječenje, lak za nokte u boji, još jedan sloj laka za nokte u boji i lak za zaštitu/jačanje noktiju. Znam, ima puno kaputa, ali zapamtite da želite da vam nokti izgledaju savršeno cijeli tjedan.

8. Vlažite ruke. Na kraju, nakon što prođe najmanje sat vremena (da, jedan sat – ako ne, nakon svog truda, nokti će vam odmah biti uništeni kada nanesete hidratantnu kremu), pažljivo navlažite ruke. Osjećat ćete se kao novi!

PRAKTIČNI SAVJETI

• Lakirajte nokte dok gledate TV, slušate glazbu ili čitate časopis. Odvojite malo vremena za opuštanje i iskoristite ga dok se lak suši.

• Većinu ovih koraka možete slijediti i na nogama. Krema za piling je odlična za vaša stopala…

• Jednom mjesečno pokrijte ruke hidratantnom maskom za lice i navucite pamučne rukavice. Spavajte u njima, a sljedeći dan će vam ruke biti kao nove.

• Ovu manikuru radite svaka dva mjeseca. To je ugodan luksuz, a na taj način će vam ruke trebati mnogo manje njege, pogotovo zanoktice.

• Kad god zanoktica djeluje gore, namažite je uljem. Vidjet ćete kako će nakon hidratacije odmah omekšati i neće vam smetati.

• Zapamtite: naše su ruke važan dio našeg osobnog imidža. Nemojte ih zanemariti!

Kako obojiti stidne dlake

Nedavno su žene postale svjesne stanja svojih stidnih dlaka. Od brazilske depilacije do oblikovanja stidnih dlačica i brijanja, žene se

Njegujte svoju kreditnu karticu

Držanje jednog ili više računa kreditnih kartica može biti vrlo zgodan način upravljanja vašim financijama u današnjem društvu, i iako

Jeftini nazivi domena

Naziv domene je internetski ili web-bazirani naziv koji korisnicima olakšava pronalaženje vaše stranice. U stvarnosti, naziv vaše domene, ili drugim