HEKLANJE

Njegujte svoju kreditnu karticu

TEMU APP 100 E KUPON

Držanje jednog ili više računa kreditnih kartica može biti vrlo zgodan način upravljanja vašim financijama u današnjem društvu, i iako postoje određene prednosti posjedovanja dodatnog kredita, važno je ostvariti određenu razinu kontrole u načinu na koji koristite te račune . Dobro pravilo koje morate imati na umu kada koristite račun kreditne kartice je da nikada ne dugujete više na kartici nego što možete lako otplatiti u roku od tri mjeseca. Sada se ta razina obveze može mijenjati iz mjeseca u mjesec pa se isplati mijenjati svoju maksimalnu upotrebu kartice čak i ako vam je izdavatelj dao viši prag. ‘Maksimalno povećanje’ vaše kreditne kartice nikada se ne preporučuje iz jednostavnog razloga jer kada jednom ne možete koristiti karticu iz razloga za koje je bila namijenjena, plaćanja na njoj će vas još boljeti.

Impulzivno trošenje, samo zato što imate mjesta na kreditnoj kartici, može vas dovesti u vrlo opasnu financijsku zbrku, stoga morate izbjeći samozadovoljavanje i prestati kupovati stvari za koje niste znali da ih želite dok ih niste vidjeli izložene u trgovina. Zaista biste trebali imati dobru predodžbu o tome koliko ste koristili karticu tijekom svakog mjeseca čak i prije nego što vam račun za kreditnu karticu stigne na kućni prag. Ako se ikad iznenadite koliko ste više naplatili na karticu nego što ste mislili da imate, to je obično dobar znak da je previše koristite.



Uvijek je primamljivo kada pogledamo koliko ‘prostora’ imamo na našoj kreditnoj kartici, smatrati to novcem za potrošnju i osjećati se obveznima ugoditi sebi, često kupujući robu koja nam ne treba i s kojom je nikada ne bismo kupili. novac ušteđen na štednom računu. Također biste trebali imati na umu da će vas svi iznosi koje ste obavezni potrošiti na plaćanje računa kreditnom karticom često spriječiti da povećate svoju ušteđevinu za važnije stvari poput odmora, nove kuće ili automobila ili čak svoje mirovine.

Evo nekoliko dobrih smjernica kojih se trebate pridržavati kada koristite kreditnu karticu. Imajući na umu ove prijedloge osigurat ćete da ne stvarate probleme koji bi mogli utjecati na vaš životni stil, a da ne govorimo o vašoj kreditnoj sposobnosti.

1.) Kada koristite svoju kreditnu karticu za plaćanje bilo koje stavke, jednostavno se zapitajte trebate li je stvarno ili samo želite. Razdvajanje potreba i želja važno je pitanje potrošnje i sve vaše kupnje trebaju biti opravdane, barem u vašem umu.

2.) Kada idete u kupovinu, napravite popis onoga što vam treba i ili uzmite dovoljno gotovine da platite ono što ste planirali kupiti, ostavite svoje kreditne kartice kod kuće ili odlučite što ćete teretiti s kartice prije odlaska doma, i držati se te brojke.

3.) Ako vidite nešto što mislite da vam stvarno treba, dajte si dva tjedna da odlučite je li to stvarno nešto što vam treba ili nešto bez čega možete lako. Vrlo često ćete tijekom tog razdoblja odgode odlučiti da vam predmet na umu zapravo nije potreban, a život će vam se jednako dobro odvijati i bez njega.

4.) Disciplinirajte se da dok ste u kupovini ne kupujete ništa o čemu niste razmišljali prije nego što ste otišli od kuće.

5.) Imajte na umu da ćete biti pod velikim pritiskom da teretite svoju karticu do njenog limita, ne samo od strane oglašivača koji žele da kupujete njihove proizvode, već i od izdavatelja koji zarađuju novac svaki put kada koristite svoju karticu. Uvijek odolite iskušenju! Morate postaviti neke financijske ciljeve i prestati trošiti novac na stvari koje dugoročno nisu važne.



6.) Nemojte koristiti svoju kreditnu karticu za podizanje gotovine u banci ili na bankomatu osim ako to nije prijeko potrebno, jer je to vrlo skup način stavljanja gotovine u džep. Provjerite jeste li pročitali i u potpunosti razumjeli sitna slova u vezi s korištenjem vaše kreditne kartice, a posebno naknade koje će vaš izdavatelj nametnuti za podizanje gotovine.

Pritisci koje stvaraju dugovi po kreditnim karticama su ogromni. Impulzivno trošenje može imati negativan učinak na vaše zdravlje, vaše odnose i vašu kreditnu sposobnost, a vi ste dužni prema svemu tome postupati s potpunim poštovanjem. Pokušajte svoju karticu koristiti samo za stvari za koje znate da ih možete priuštiti kada račun za karticu stigne na kraju mjeseca. Na taj način vaša kartica često vas neće koštati ništa. Plaćanje minimalnog iznosa kreditnom karticom opasno je i skupo će vas stajati.

Ako slijedite ova osnovna pravila pri korištenju računa kreditne kartice, zaštitit ćete svoj životni stil i odnose, au isto vrijeme sačuvat ćete svoju kreditnu sposobnost.



Trevor Taylor