HEKLANJE

Kako pripremiti biljnu kupku u terapeutske svrhe ili u svrhu ljepote

TEMU APP 100 E KUPON

Stoljećima su se biljne kupke koristile u terapeutske svrhe ili u svrhu ljepote. Egipćani su dobro koristili terapeutsku biljnu kupku. Priča se da se Kleopatra kupala u mlijeku i cvjetovima biljaka kako bi joj koža bila glatka i vlažna. Rimljani su imali zajedničke biljne kupke, preteču modernih toplica. U strogim židovskim vjerama žene koriste zajedničku biljnu kupku za čišćenje tijela nakon menstruacije. Brojne su prednosti uzimanja biljnih kupki u terapeutske svrhe, no dodatna prednost je to što biljna kupka također opušta. Evo nekoliko smjernica za kupke od ljekovitog bilja.

Najbolje je pričekati dva sata nakon što ste jeli. Bilo bi sjajno kada biste to mogli uzeti prije doručka, ali budući da su naši životi toliko užurbani, praktičnije je napraviti biljnu kupku prije nego što idete spavati. Važna je temperatura biljne kupke. Ne postoji niti jedna ispravna temperatura; ovisi što više voliš. Nikada nemojte biti prevruće ili prehladno. Dok namačete možete dodati još tople vode po potrebi. Provjerite jeste li u dobro prozračenoj prostoriji u kojoj nema propuha. Iz kade je najbolje izaći nakon što se voda malo ohladi.



Postavite ugođaj u sobi paljenjem svijeća i puštanjem umirujuće glazbe. Nakon što se osušite, možete otići u krevet i dobro se naspavati. Pokušajte uzeti ove terapeutske biljne kupke najmanje tri puta tjedno. Ne preporučuje se korištenje kade slabim i nemoćnim osobama. Ako imate problema s kretanjem zglobova, nije preporučljivo koristiti biljne kupke.

Biljne kupke dobre su za mnoge bolesti uključujući artritis, napetost ili stres, zatvor i giht. Postoje mnogi aromaterapeuti koji koriste eterična ulja umjesto ljekovitog bilja, ali nema dokaza da je jedan bolji od drugog.

Također nema čvrstog pravila o tome koju vrstu biljke koristite. Uključujem standardni recept, ali slobodno eksperimentirajte s vlastitim receptima i biljem.

Postoje dva načina za pripremu biljne kupke. Jedna metoda je napraviti infuziju; jednostavno potopite oko pola šalice biljke ili biljaka u dvije šalice kipuće vode deset do dvadeset minuta. Drugi način je da napunite poroznu vrećicu ili upotrijebite staru čarapu da u nju stavite bilje. Vrećicu objesite na čep kako bi voda tekla u kadu. Za jaču kupku možete koristiti obje metode. Koristite svježe začinsko bilje za najveću korist.

Još jedna korisna ideja za kupke su soli za kupanje. Ali nemojte kupovati skupe poklon setove, soli napravite sami. Izrađujući ih kod kuće možete uštedjeti najmanje pedeset posto, au nekim slučajevima i više.

Zabavite se eksperimentirajući sa svojim biljem i iskoristite blagodati biljnih kupki.

Svađaju li se obitelji?

Da budem iskren, bojim se idealnih obitelji sa sjajnim slikama. Evo istine. Diveći se nekim “Jolie-Pitts”, a onda prasak –

Akumulacijski bojleri

Ako u kući nema tople vode, problem će riješiti bojleri za skladištenje vode. Izbor takvog uređaja ovisi o proizvođaču, karakteristikama

Rolls-Royceov Thunderbolt

Thunderbolt naziv je legendarnog trkaćeg automobila marke iz 1930-ih. Izgleda kao avion i također je bio tako brz. Sada Rolls-Royce