HEKLANJE

Fakultetske kreditne kartice – izgladite svoje prve kreditne bore

TEMU APP 100 E KUPON

Studentske kreditne kartice zamijenile su studentske zajmove kao prvo iskustvo brucoša sa studentskim kreditom. Na drugoj godini studija, od uzorka od 100 studenata, više od 90 ih ima najmanje jednu fakultetsku kreditnu karticu. Pitanje je – zašto se mnogi studenti nađu u začaranom krugu duga sa svojim fakultetskim kreditnim karticama? Zašto su zapanjeni ogromnim računima koje dobivaju svaki mjesec? Ono što je najvažnije – mora li nužno uvijek biti tako za korisnika kreditne kartice na fakultetu ili postoji jednostavniji način?

Postoji mnogo statističkih pokazatelja koji upućuju na to da studenti redovito gomilaju kreditne račune, ali ne podmiruju dugovanja na kartici ni približno dovoljno. Otprilike 21% korisnika kreditnih kartica za sveučilište ima stanje između 3.000 i 7.000 USD. Broj kreditnih kartica u posjedu prosječnog studenta stalno raste – znak da možda nabavljaju nove kartice kako bi podmirili dugovanja na starim. Ali to samo neizbježno dovodi do njihovog ukupnog kreditnog salda koji se još brže povećava, dodajući još dugova naizgled beskrajnoj silaznoj spirali duga.



Pet koraka za izbjegavanje zamke dugova kreditne kartice

Temeljni razlog ove jadne situacije je nepostojanje discipliniranog i planiranog sustava potrošnje. Ako kao student želite optimizirati korištenje svojih studentskih kreditnih kartica, upotrijebite sljedeće smjernice za planiranje potrošnje:

– Plaćajte svoje račune na vrijeme. Zatezne naknade su najnepotrebniji izvor dodatnih kreditnih troškova. Uvijek osigurajte minimalnu uplatu na svom računu. U idealnom slučaju, trebali biste pokušati platiti više od minimalnog iznosa kako biste smanjili ukupne troškove.

– Koristite pravilo 20/10. Budite oprezni da nikada, baš nikada ne posudite više od 20% svog godišnjeg neto prihoda i da nikada ne potrošite više od 10% svog mjesečnog prihoda na mjesečne otplate. Drugim riječima, uravnotežite svoj kreditni proračun kako biste izbjegli nepravilnosti u mjesečnim plaćanjima.

– Planirajte svoje kreditne izdatke. Uz sveučilišne kreditne kartice koje su vam na raspolaganju, lako je prepustiti se iskušenju impulzivne kupnje. To može dovesti do sve većeg salda na kreditnoj kartici
tijekom dugog razdoblja. UVIJEK je bolje planirati kupnju koristeći svoju fakultetsku kreditnu karticu kako biste bili sigurni da kupujete samo one za koje znate da ih možete lako isplatiti.

– Izbjegavajte gotovinske predujmove. Financijski troškovi za njih općenito su puno veći od standardnih kupnji kreditom i mogu biti vrlo skupi.

– Izbjegavajte približavanje svom kreditnom limitu. Mogu postojati olakotne okolnosti koje će zahtijevati neplanirane troškove, ali ako ostanete unutar svog kreditnog limita izbjegavajući nepotrebne troškove, možete uživati u zadovoljstvu znajući da svoju karticu možete udobno koristiti kada vam je stvarno potrebna.



Dobrobit ili propast fakultetskih kreditnih kartica

Ako imate na umu gore navedene smjernice, vidjet ćete da možete udobno živjeti sa studentskim kreditnim karticama. Ovi savjeti su posebno korisni za one koji zamišljaju da im je potreban dodatni posao kako bi mogli platiti svoje račune za kreditne kartice. U idealnom slučaju, uravnotežen kreditni proračun i nula stanja na kartici najbolji su način za rješavanje troškova vaše kreditne kartice. Dakle, dok fakultetske kreditne kartice mogu biti od velike pomoći određenim pojedincima, one se također mogu pokazati kao velika šteta onima koji nemaju proračun i planiraju ih koristiti u skladu s tim.

Činjenice o solarijima

Solarij proizvodi UV zrake i stoga, baš kao i sunce, može doći do zdravstvenih problema prilikom korištenja. Možete sigurno sunčati

Alternative za smanjenje celulita

Postoje li alternative za smanjenje celulita? Uz rijetke iznimke, liposukcija se općenito smatra estetskom kirurgijom. Iz tog razloga liposukcija se