HEKLANJE

Heklanje odjeće, heklana odjeća je IN

Heklanje je IN. U ovim kišnim jesenjim danima koje provodite većinom u kući je idealno vrijeme za heklanje. Budite kreativni, osjećajte se da ste u nekom retro fazonu koji će vas sigurno podsjetiti na vaše bake. Sam napravit neke modne detalje, ukrasite staru odjeću, dodajte joj novi look. To nije neki “babski hobi” kako ga nazivaju, to su rukotvorine i ručni rad. Sama činjenica da ćete posjedovati nešto unikatno je neprocjenjiva i vjerujem da svaku ženu može razveseliti ta ista činjenica, taj mali komad modnog dodatka koji nosi samo ona. Jedinstveni primjerak kao što je ona sama. Naravno da ta odjeća koju heklate nema dizajnerski potpis I neku astronomsku cijenu ali ipak su izrađeni sa puno ljubavi, pažnje i strpljenja.
Ako ste ipak vjerni pratitelj mode onda vas obavještavamo da su trendovi nadolazeće sezone definitivno heklana odjeća. Heklani komadi odječe će vas možda na prvi pogled podsjetiti na predmete načinjene makrama tehnikom (tehnika koja je potekla s Bliskog istoka, a temelji se na vezanju niti i materijala, a originalno se koristila za ukrašavanje stolnjaka, tapiserija i sl.) ali ipak oni se izrađuju na potpuno drugi način i dugotrajnijom tehnikom, posebnom iglom, od svilenog konca ili od pamuka. To je stil 70-tih godina prošlog vijeka načinjen od pastelnih I zemljanih boja, narančaste, smeđe, bijele, krem i drugih.
Ipak, nije lako nositi heklanu odjeću. Ako se odlučite pripazite na par stvari. Kada kupujete heklanu odjeću tražite onu koja završava tj. koja u produžetku ima resice. Heklane topiće ili vestu možete kombinirati sa parom zvonastih hlača. Također veliki hit su heklani bikiniji i jednodijelni kupaći kostimi. Sa njima sigurno ne možete promašiti. Zanimljiva i primamljiva odjeća za more kao i za zabavu u opuštenom ljetnom ambijentu. Za bilo što da se odlučite, da li ćete biti kreativni i potruditi se da sami načinite neki komad odjeće ili ćete kupiti isti bez sumnje definitivno ćete izgledati kao božica prirode.