HEKLANJE

Idealan nos

TEMU APP 100 E KUPON

Čini se da je uzaludno tragati za savršenstvom u ovom nesavršenom svijetu. Ono što je idealno ponekad može biti tako teško dostižno, a nekako već graniči s crtom na kojoj je potpuno nedostižno.

Ipak, estetska kirurgija nekako je uspjela dovesti svijet idealizma na mjesto koje je svima dostupno. Iako postoji mnogo aspekata ovog pitanja, postoji jedan zanimljiv postupak u plastičnoj kirurgiji koji promiče stjecanje onoga što je idealno. Ovaj kirurški zahvat naziva se rinoplastika ili preoblikovanje nosa.



Rinoplastika se smatra najsloženijom operacijom s kojom se mora suočiti estetski kirurg. Njegov cilj je poboljšati funkciju i izgled nosa osobe uklanjanjem grbice, promjenom vrha ili mosta, sužavanjem raspona nosnica i drugim modifikacijama.

Ono što pacijenti i kirurzi podjednako pokušavaju stvarno postići u postupku rinoplastike je dobivanje idealnog nosa. Nepotrebno je reći da je idealan nos specifičan za svakog pacijenta jer uvelike ovisi o strukturi lica pacijenta. Na prvi pogled vrlo je teško doista odrediti najbolji nos za određenu osobu s obzirom na raznolikost i složenost pojedinačnih slučajeva.

Na sreću plastičnih kirurga i pacijenata, postoji mehanizam predviđen za tu svrhu. Prema dr. Beckeru iz Centra za rinoplastiku, idealan nos je onaj koji je u skladu s ostalim povoljnim crtama lica. Nedvojbeno je da svatko tko nije zadovoljan svojim nosom sigurno ima takvu percepciju idealnog nosa kakav bi želio imati. Osim praktičnog ispravljanja određenih nedostataka i nesavršenosti, čovjek čezne da mu se nos dobro uklopi s drugim crtama lica. Nos ne postoji sam po sebi. Mora se nadopunjavati s očima, ustima i drugim važnim dijelovima lica.

Slijede se određene metrike kako bi se odredio najbolji nos za određenu osobu. Iako ova kvantitativna tehnika zapravo ne pokriva sve što treba znati o idealnom nosu, koristi se kako bi kirurzima pomogla da osmisle najbolji plan za operaciju pacijenta.

Za određivanje idealnog nosa koriste se specifične mjere koje je potrebno uzeti u obzir. Ovo su nazofrontalni kut, nazalna projekcija, nazofacijalni i nazomentalni kut da spomenemo samo neke. Sve to bilježi plastični kirurg kako bi se osigurala preciznost. Normalno, nazofacijalni kut trebao bi biti 36 stupnjeva. Međutim, prije izravne primjene takvog pravila na pacijenta potrebno je uzeti u obzir određena razmatranja. Ovdje dolazi do izražaja stručnost i zdrava prosudba plastičnog kirurga.

Korištenjem ovog mehanizma zajedno s nedavnim razvojem plastične kirurgije lica, taj nedostižni savršeni nos sada je sigurno udaljen na dohvat ruke. Uz certificiranog facijalnog kirurga i najnovije instrumente i tehnike za rinoplastiku, svatko sada ima priliku zgrabiti ono što se nekada smatralo nedostižnim i iracionalnim u ovom realnom i neidealističkom postojanju.

Paušalni obrt i porezni razredi

Pozdrav svim paušalnim obrtnicima! Isprike unaprijed ako se netko ove teme već dotaknuo, međutim frustracija je prevelika da sad tražim.