HEKLANJE

Igra koja poboljšava ljubavni život

TEMU APP 100 E KUPON

Razigrano raspoloženje trebalo bi nas pratiti u odrasloj dobi, objašnjavaju stručnjaci, kao vrijedan saveznik u suočavanju sa stresom, učvršćivanju emocionalnih veza, ali i poboljšanju ljubavnog života!
Igra i zaigranost proučavani su zbog njihovog blagotvornog učinka isključivo na djecu . Odrasli su pogrešno isključeni iz relevantnog istraživanja, zaključuje članak u Social Compass of Social and Personality Psychology Compass, prema kojemu gore navedene karakteristike povezane s djetinjstvom pomažu u upravljanju teškim psihološkim situacijama i romantičnim odnosima u odrasloj dobi.
Prema autorima, igre i raspoloženje za igru doprinose pozitivnim mislima i osjećajima s potencijalnim blagodatima za tijelo, poput aktivacije hormona i specifičnih moždanih krugova.
Istodobno su uključeni u komunikaciju i interakciju pojedinaca, pomažući, primjerice, u boljem upravljanju stresom i ublažavanju osobnih napetosti. Ti se pozitivni učinci kasnije mogu primijeniti na području odnosa, zbog čega će trajati duže zahvaljujući zadovoljstvu i povjerenju.
” Pregled postojeće literature, kao i istraživanja našeg laboratorija ukazuju na to da razigrano raspoloženje poboljšava ljubavni život parova “, rekla je mag. Kay Brauer, koautorica rada na Sveučilištu Martin Luther u Halle-Wittenbergu u Njemačkoj. Što uključuje zaigrano ponašanje? “Česta iznenađenja za partnera, naracije i prikazi ugodnih zajedničkih iskustava ili čak cilj za nova iskustva mogu se pokazati učinkovitima”, objasnio je.