HEKLANJE

Inovativna šminka sprječava iritaciju očiju

TEMU APP 100 E KUPON

Većina žena iskusila je svrbež, suzenje očiju, često pripisujući iritaciju i alergijske reakcije svojoj kozmetici. No suprotno tom uvjerenju, maskare i olovke za oči koje se ljušte i teku u oči – a ne alergije – uzrokuju većinu problema s očima.

Imajući to na umu, kozmetičke tvrtke poput Blinc Inc. otkrile su nova dostignuća u tehnologiji šminkanja očiju koja su riješila te probleme. Za razliku od većine tuševa za oči i maskara, Blinc Kiss Me Mascara i Kiss Me Eyeliner su na bazi akrila, što znači da se ne mogu ljuštiti, razmazati, grudvati ili curiti. Blinc maskara i eyeliner također su bez štetnih i iritirajućih sastojaka.



“Vrsta akrila koja se koristi u ovoj olovci za oči također je savršeno sigurna čak i u smislu alergije”, rekla je dr. Frances J. Storrs, profesorica emerita dermatologije na Sveučilištu Oregon Health & Science, u članku časopisa Prevention koji prikazuje Blincovu olovku za oči.

Neki oftalmolozi čak preporučuju maskaru i olovku za oči Kiss Me svojim pacijentima koji imaju osjetljive oči, nose kontaktne leće ili su nedavno bili na laserskoj operaciji očiju.

Kiss Me maskara oblikuje sićušne, vodootporne cijevi oko trepavica koje se mogu ukloniti kombinacijom tople vode i nježnog trenja. Slično formuliran Kiss Me Eyeliner stvara vodootporan sloj boje na kapku koji se skida s maskarom. Za ove proizvode nisu potrebni skidači šminke.

Za održavanje zdravih očiju također je važno redovito mijenjati maskaru i tuš za oči; industrija ljepote preporučuje mijenjanje šminke za oči svakih 90 dana kako bi se izbjeglo nakupljanje bakterija.

Slično tome, kozmetiku – osobito šminku za oči – nikada ne treba dijeliti s drugima jer to može povećati širenje bakterija.

Mnogi liječnici također preporučuju da očuvate zdravlje svojih očiju pomoću dodataka bogatih antioksidansima i luteinom. Jedan takav proizvod je Super Antioxidant with Macular Protection by Clinician’s Choice.

Jeste li kreditno sposobni?

Imati dobar kredit ključno je u današnjem svijetu. Prihvatljiv kredit općenito će vam donijeti ono što želite, ali loš kredit