HEKLANJE

Jeste li kreditno sposobni?

TEMU APP 100 E KUPON

Imati dobar kredit ključno je u današnjem svijetu. Prihvatljiv kredit općenito će vam donijeti ono što želite, ali loš kredit može biti poljubac smrti. Ako želite kuću, trebate hipoteku. Ako želite auto, vjerojatno ćete uzeti kredit. Kad god podnesete zahtjev za kredit, zajmodavac će povući vaše kreditno izvješće kako bi utvrdio jeste li ili niste dobro rizični. Nije svatko dobar kreditni rizik – ali postoji nešto što možete učiniti kako biste bili sigurni da to i postanete.

Milijuni Amerikanaca imaju lošu kreditnu sposobnost, a mnogi su u dugovima zbog kreditnih kartica s visokim kamatama. Tvrtke koje izdaju kreditne kartice često ciljaju na obitelji s niskim primanjima dajući im kreditne kartice s visokim kamatama, ali nisu jedine koje su upale u zamku duga. Zapravo, milijun Amerikanaca podnese zahtjev za bankrot svake godine. Stečaj nije rješenje za svakoga, ali postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste ponovno ozdravili svoj kredit.



Prvo napravite proračun i držite ga se. Uštedite novac izrezujući kupone, kupujući artikle na rasprodaji i ne jedući previše vani. Ne kupujte nešto na brzinu. Idi kući i prvo razmisli o tome. Velike su šanse da se nikad nećeš vratiti. Zapamtite, kupujte samo ono što vam je potrebno.

Novac koji uštedite možete iskoristiti za vraćanje dugova. Ako imate problema s plaćanjem računa, trebali biste odmah nazvati vjerovnika. Ako zanemarite račune za hipotekarni kredit, možete se suočiti s ovrhom i gubitkom svog doma. Većina zajmodavaca radit će s vama kako bi vam pomogli da se uhvatite u koštac s računima i omogućili vam da zadržite svoj dom. Međutim, ako kasnite s otplatom zajma za automobil—čak i ako kasni u određenom mjesecu—zajmodavac ima opciju samo vratiti automobil u posjed. Praćenje dugova pomoći će vam na putu do dobre kreditne sposobnosti.

Također želite dobiti kopiju svog kreditnog izvješća od jednog od tri glavna kreditna ureda: TransUnion, Experian i Equifax. Vaše kreditno izvješće uključuje vaše osobne podatke, vaše račune, vašu kreditnu povijest i jeste li ili niste platili neki račun. Pažljivo pregledajte kreditno izvješće, tražeći pogreške koje se odnose na vaše osobne podatke. Također, pogledajte svako od financijskih izvješća kako biste utvrdili postoji li kreditna kartica koju ste već zatvorili, dug koji ne bi trebao postojati ili neka druga pogreška. Odmah se obratite kreditnom uredu ako uočite bilo kakvu pogrešku.

Zajmodavac utvrđuje imate li dobar kreditni rizik gledajući vaše kreditno izvješće i analizirajući vaš kreditni rezultat. Većina ljudi ima kreditni rezultat između 300 i 750. Sve što je 650 i više smatra se dobrim kreditom. Sve ispod toga znači da ste na klimavim nogama.

Upamtite da je ključ za stvaranje i održavanje dobrog kredita plaćanje računa na vrijeme i uvijek nazovite vjerovnika ako ne možete platiti cijeli račun da vidite mogu li vam pomoći da napravite plan koji će vam pomoći da se vratite na pravi put .