HEKLANJE

Izbjegnite prijevare na internetskim aukcijama pomoću ovih savjeta

TEMU APP 100 E KUPON

U ranim danima internetskih aukcija bila je veća vjerojatnost da ćete biti prevareni nego danas. Brojke Nacionalnog centra za informacije o prijevarama za 2000. godinu pokazuju da se 78% internetskih prijevara u to vrijeme dogodilo na internetskim aukcijskim stranicama. Od tada su velika mjesta poduzela velike korake kako bi svoje dražbe učinila sigurnijim mjestima za svoje korisnike.

Iako je danas sigurnije kupovati putem interneta na aukcijama, ipak morate biti oprezni pri transakcijama na internetskim aukcijama. Evo nekoliko savjeta kako ne biste bili iskorišteni.



Kupujte od prodavača s dobrim povratnim informacijama jer je to jedna od vaših najboljih zaštita. Ovo je značajka internetskih aukcija koja se ne može usporediti s drugim online trgovcima. Ovaj neovisni sustav ocjenjivanja dat će vam vrlo dobar pokazatelj kojim prodavačima možete vjerovati. Uvjerite se da je prodavatelj proveo dovoljno prodajnih dražbi kako bi to bio pouzdan pokazatelj.

Plaćajte kreditnom karticom, što je obično najsigurniji način. Na taj način, ako imate bilo kakvih problema, možete potražiti naknadu putem svojeg davatelja kreditne kartice. To je mogućnost koju inače ne biste imali kada kupujete od privatnih osoba, stoga koristite ovu dodatnu sigurnosnu značajku internetskih aukcija.

Koristite aukcijska mjesta velikih imena jer žele zaštititi svoj ugled. To znači da će sve pritužbe na prijevaru shvatiti ozbiljno i brzo se pozabaviti krivcima jer je to u njihovom najboljem interesu. Klonite se malih stranica za koje nitko nije čuo.

Budite sigurni da točno znate koliko vam proizvod ili usluga koju kupujete vrijedi. Učinite to od samog početka i bit ćete u boljoj poziciji da osigurate da ne pretjerate i na kraju platite više od vrijednosti artikla. Mnogo je ljudi koji će posvjedočiti da su bili uhvaćeni u ludilu nadmetanja. Aukcije mogu biti uzbudljive i zarazne, ali nema smisla platiti više za predmete na aukciji od onih koji se mogu kupiti negdje drugdje.

Kada postavite ponudu, sklopili ste ugovor s prodavateljem. Razmislite prije nego licitirate. Nemojte davati ponudu ako stvarno ne želite predmet. Ako nemate, jarko narančasti, cvjetni kupaonski umivaonik mogao bi biti vaš!

Zapamtite onaj izraz koji kaže kupnja na internetskim aukcijskim stranicama – ako zvuči predobro da bi bilo istinito, obično i jest. Lijepo se provedite – ali oprezno!