HEKLANJE

Izrada vaše prve web stranice – stvari koje trebate znati

TEMU APP 100 E KUPON

Imate malu tvrtku ili ideju koju biste željeli staviti na web? Ovaj će članak objasniti osnovne korake za postavljanje vaše tvrtke ili ideje na web.

Postoji mnogo besplatnih načina za prisutnost na mreži, ali najbolji način je posjedovanje vlastite, jedinstvene web stranice. Postoji nekoliko mišljenja da ćete morati postaviti ovu web stranicu na mrežu, ali nisu jako komplicirane ili skupe.



Prvo što trebate je ime domene. Naziv domene je adresa koju stavljate u adresnu traku svog web preglednika. Obično izgleda otprilike kao www.somename.com. Ovo je jedinstveno ime koje ćete koristiti za identifikaciju svoje tvrtke od ostatka svijeta. Naziv domene može se kupiti od bilo kojeg broja registara za manje od 10 USD godišnje.

Sljedeće što ćete trebati je web hosting. Ovo je usluga koja vam omogućuje da imate mjesto za učitavanje datoteka i njihovo prikazivanje svijetu kada netko posjeti vašu web stranicu. Web hosting još je jedna usluga koja se obično može kupiti na webu za između 5 i 15 USD mjesečno.

Nakon što postavite naziv domene i web hosting, pravi posao počinje. Morat ćete dizajnirati web stranicu. Postoji bezbroj alata koje možete koristiti za izradu web stranice, kao što su Macromedia Dreamweaver, Microsoft FrontPage, Notepad ili drugi slični programi. Dizajniranje web stranice zahtijeva barem nešto znanja o HTML-u (ili XHTML-u). HTML i XHTML su statični skriptni jezici koje koristite da svom web pregledniku kažete kako da prikaže vaše informacije. Postoje i drugi jezici koje možete koristiti za izradu web stranica kao što su PHP, ASP i ColdFusion. Ovi su jezici kompliciraniji i koriste se za izradu dinamičkih stranica i sučelja s bazama podataka.

Dizajniranje web stranice može biti zastrašujući zadatak. Uvijek postoji mogućnost da tvrtka za dizajn izradi vašu web stranicu za vas, ali to može stajati prilično skupo. Druga je mogućnost instaliranje unaprijed napravljene skripte za web stranicu koju možete administrirati jednostavnom administracijom. Neke od ovih skripti uključuju Mambo, phpWebsite, e107 i mnoge druge. Ovakva skripta, obično, još uvijek zahtijeva malo znanja o HTML-u i/ili web dizajnu jer su vrlo podesivi i zahtijevaju malo podešavanja kako bi izgledala onako kako želite.

Možda zvuči komplicirano pokrenuti web stranicu, ali zapravo nije. Sve što trebate učiniti je odvojiti malo vremena i pročitati neke upute i primjere koji su besplatno dostupni na webu. Osnove možete naučiti za kratko vrijeme potpuno besplatno.

Kava za mršavljenje

Kava za rad na standardnom načinu spavanja vjerojatno će život učiniti puno boljim od kofeina. Kava vam daje motivaciju za

Krema protiv bora oko očiju

Krema za područje oko očiju protiv bora sadrži sastojke koji vašoj koži pružaju dodatnu vlažnost. To pomaže u smanjenju tamne

Mike Stern

Jedan od vodećih gitarista srednje generacije, rođen je u Bostonu 1953. gdje je i pohađao Berklee College of Music. Početak

Affiliate marketing – ha?

U svojoj potrazi za prisutnošću na internetu, pretražio sam mnogo načina, ali pronalazio sam više prijevara i slijepih ulica nego