HEKLANJE

Japansko ravnanje kose – odgovara li vam?

TEMU APP 100 E KUPON

Japansko ravnanje kose, također poznato kao termičko obnavljanje, jedna je od vrlo popularnih tehnika ravnanja kose o kojoj biste trebali dobro razmisliti prije nego što je učinite.

Porijeklom iz Japana u kasnim 90-ima, kemijski proizvodi koji se koriste u procesu nose nazive Liscio, Yuko i američki Bio Ionics.



Tretman može trajati od 3 do 6 sati i uključuje brojne korake s cijenom od 300 do 1500 USD, ovisno o salonu.

Niža cijena trebala bi upozoriti na kvalitetu upotrijebljenih kemikalija ili stručnost stilista prema mišljenju stručnjaka.

Rezultat je trajno ravna kosa, ali nakon 4 do 6 mjeseci morat ćete tretirati i sve nove dlake. To obično košta približno isti iznos kao i izvorni tretman jer je to dugotrajniji proces koji uključuje ravnanje kose bliže korijenu.

Zbog kemikalija i tehnika koje se koriste nećete moći ukovrčati tretiranu kosu pa to svakako trebate uzeti u obzir unaprijed.

Također postoji sve veća zabrinutost nekih stilista da toplinska regeneracija možda ipak nije savršeno rješenje za ravnanje kose.

Kao prvo, stručnjaci procjenjuju da najmanje 80 posto ljudi koji su na tretmanu nisu stvarno dobri kandidati za oporavak iz nekoliko razloga:

Bilo koji nedavni kemijski procesi obavljeni na vašoj kosi, poput bojanja kose, izbjeljivanja ili opuštanja kose, mogu uzrokovati ozbiljne probleme uključujući gubitak i lomljenje kose ako se odlučite na tretman. Najprije se mora napraviti test pramenova kose kako bi se utvrdilo može li vaša kosa prihvatiti kemikalije. Ako salon ne nudi test pramenova, razmislite kome povjeravate svoju kosu.



Ne djeluje na afričku kosu jer je previše krhka i ne može podnijeti toplinu potrebnu tijekom procesa ravnanja. Nije isto što i sredstvo za opuštanje kose koje je napravljeno posebno za afričku kosu.

Zapravo, sve veći broj žena tvrdi da imaju ozbiljne probleme s lomljenjem kose, au tisku je objavljeno da jedna od najboljih holivudskih stilistica slavnih osoba odbija provesti tretman jer smatra da je to preveliki rizik za kosu njezine klijentice. .

Mnoge žene vjeruju da je postupak zapravo dobar za vašu kosu, ali nije bilo kliničkih studija koje bi to dokazale i po definiciji sve što fizički mijenja strukturu kose na molekularnoj razini je štetno.



Iako su mnoge žene imale japanski postupak ravnanja kose s velikim uspjehom, trebali biste znati da može postojati određeni rizik i ako se odlučite za to, svakako se obratite uglednom salonu s pravilno obučenim stilistima koji će prvo testirati vašu kosu.