HEKLANJE

Uravnotežite proračun i uštedite novac

TEMU APP 100 E KUPON

Vaše financije su vaš posao. No, nažalost, čini se da vam je potreban računovođa koji će vam pomoći razumjeti i dekodirati misterije uravnoteženja proračuna ili uštede novca. U nekom trenutku možda ćete trebati dobiti zajam. Kada dođe taj dan, ovaj vam članak može pomoći da shvatite koji je pravi.

Neosigurani zajam jednostavno je zajam koji dobivate na temelju svog dobrog imena i kreditne sposobnosti. Često su kamatne stope veće na neosigurani zajam nego na osigurani zajam jer je rizik veći za instituciju koja daje zajam. Ako iz nekog razloga ne možete vratiti zajam, a kreditna institucija ne dobije novac natrag. Međutim, vaše dobro ime i vaš kreditni rejting potencijalno su uništeni.



S druge strane, osiguran teret je niska vrijednost koju dobijete kada uložite neku imovinu. Prednost osiguranog zajma je u tome što često dobivate više novca uz nižu kamatnu stopu na dulje razdoblje otplate nego što biste dobili s neosiguranim zajmom. To je zato što imate nešto sredstava za potporu kredita. Zajmodavna institucija preferira ovu vrstu zajma jer ako se nađete u nemogućnosti plaćanja, vašu imovinu mogu vidjeti kao alternativni oblik plaćanja. Budući da je rizik za njih smanjen, oni vam mogu dati privlačnije zajmove po boljoj stopi.

Hipoteku možete zamisliti kao osigurani zajam. Banka vam posuđuje novac za kupnju kuće i koristi kuću kao potporu kreditu. Ako ne otplaćujete hipoteku, banka vam može zaplijeniti kuću.

Ili možete zamisliti osigurani zajam kao zalagaonicu koja vam posuđuje novac koji želite, ali vam i dalje omogućuje korištenje robe koju ste založili!

Dakle, koji je pravi za vas? Teško je donijeti odluku. U većini slučajeva, osigurani zajam će vam donijeti bolju stopu, tako da bi vam to bilo draže.

Međutim, možda nemate nikakvu raspoloživu imovinu ili ne želite riskirati zapljenu određene imovine ako ne možete izvršiti plaćanja. U ovom slučaju, možda vam ne smeta platiti malo više za korist nezaštićenog zajma.

I neosigurani i osigurani zajmovi dobra su opcija kada radite svoje financijsko planiranje. Možete ih upotrijebiti za konsolidaciju nepodmirenih računa, povećanje ulaganja u dom ili dobivanje stvari koje trebate i želite. A s izborom između neosiguranih i osiguranih zajmova, imate prednost potpune kontrole nad svojom financijskom sudbinom!

Podnošenje članka: dva načina!

Svatko zna da je slanje dobro napisanih članaka bogatih ključnim riječima na stranice za skladištenje članaka na Internetu najbolji način