HEKLANJE

Umro kontroverzni novinar Smiljko Šagolj

TEMU APP 100 E KUPON

U svom domu u Splitu je 15.08.2013. iznenada preminuo Smiljko Šagolj, kontroverzni bivši novinar Televizije Sarajevo i Hrvatske televizije. Rođen je 7. prosinca 1946. u mjestu Mrkosovice, u dolini Neretvice zvane Klis, u konjičkoj općini. Diplomirao je dvopredmetni studij filozofije i psihologije 1968. u Sarajevu za nepune tri godine te je tada i službeno proglašen najmlađim profesorom u Jugoslaviji.
Šagolj je dobitnik brojnih novinarskih nagrada: za najbolje vođenje dnevnika u Jugoslaviji, za dokumentarne reportaže. Dobitnik je zlatne značke za najveća programska ostvarenja TV Sarajeva. Krajem 1989. počeo je raditi za Televiziju Zagreb. Radio je na HTV-u u studiju u Splitu, a okončanjem TV karijere Šagolj je predavao na Sveučilištu u Mostaru. Autor je četiriju knjiga koje su i udžbenici na predmetu Televizija i Odjelu politologije. Doktorirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.
Šagolja su brojni kritizirali zbog njegova izvještavanja za vrijeme Domovinskog rata. Njegovi novinarski uratci glede bošnjačko hrvatskog sukoba u Bosni i Hercegovini smatraju se ratnohuškačkim.

Korčula

Srednjedalmatinski otok Korčula pruža se usporedno s nedalekim kopnom smjerom zapad-istok. Dug je 46,8 km, prosječne širine 5,3 do 7,8