HEKLANJE

Marketing članaka pobjeđuje PPC

TEMU APP 100 E KUPON

Većina pridruženih trgovaca misli da su PPC ili Pay Per Click kampanje bolje u privlačenju prometa u usporedbi s marketingom članaka. Oni su u krivu. Činjenica je da marketing članaka sa sobom nosi daleko manji rizik i mnogo veći učinak od PPC kampanja.

Kako funkcionira PPC?



Za one od vas koji ste novi u PPC-u, evo pregleda kako to funkcionira. U osnovi, PPC koristi oglase kako bi privukao pažnju čitatelja. Nakon što čitatelj klikne na oglas, affiliate marketer zarađuje proviziju. Puno istraživanja i novca odlazi na postavljanje oglasa na strateške pozicije. Konkurencija je toliko žestoka da se organizacije bore da svoje proizvode uvrste u PPC kampanje. Milijuni dolara troše se svaki dan na te kampanje.

Zašto trošiti toliko kad to možete izbjeći?

Da, PPC kampanje, uza sav njihov hype, ne daju iste rezultate kao marketing članaka. Zašto je marketing članaka bolji od PPC-a?

Vjerodostojnost: marketing članaka pomaže affiliate marketeru da uspostavi vjerodostojnost na tu temu. Dugotrajno pisanje o srodnoj temi uspostavlja osobu kao ‘stručnjaka za predmet’. To osigurava da će vam se više kupaca obratiti za bilo kakve informacije o ovoj temi. PPC ne pruža nikakvu takvu platformu za uspostavljanje vjerodostojnosti.

Jeftino: marketing članaka je besplatan. Ne košta ni novčića da počnete pisati i objavljivati članke u imenicima. PPC, s druge strane, zahtijeva mnogo ulaganja da bi tvrtka bila navedena među rezultatima tražilice. Uz tako jaku konkurenciju, ako nemate odgovarajuća sredstva, netko će drugi biti uvršten na popis.

Nizak rizik: marketing članaka je manje rizičan u usporedbi s PPC. Besplatno je i stoga, čak i ako vam treba malo vremena da uspijete, to neće imati negativan učinak. Dok je u PPC početno ulaganje toliko visoko da neuspjeh može značiti velike gubitke.

Zamjena: Kod PPC-a uvijek postoji strah od istiskivanja od strane konkurencije. Ljudi su spremni izdvojiti najveći dolar samo da bi njihova tvrtka bila uvrštena na burzu. U marketingu članaka ne postoji takva opasnost.



Pridržavanje pravila tražilica: PPC zahtijeva da se oglašivači strogo pridržavaju pravila i propisa tražilica kao i izgleda. Stoga, u slučaju bilo kakve promjene u planu tražilice, čak i PPC oglasi moraju biti usklađeni s novim formatom. Članak marketing ne nosi takve nedostatke sa sobom.

Nema dovoljno sadržaja: PPC kampanje moraju biti pokrenute vrlo brzo. To može značiti da nemate dovoljno vremena za izgradnju sadržaja oko navedenih ključnih riječi. To je dovelo do toga da mnogi razočarani posjetitelji kliknu na PPC poveznicu i zatim otkriju nedostatak sadržaja za njegovu sigurnosnu kopiju. To također negativno utječe na ugled organizacije. Dok u marketingu članaka imate dovoljno vremena za izgradnju sadržaja oko ključnih riječi.

Pokušaj i pogreška: PPC nikome ne pruža luksuz testiranja učinkovitosti ključnih riječi. Uz velika ulaganja i nedostatak vremena, očekuje se da će organizacije pogoditi metu već u prvom pokušaju. Inače gube u utrci. Marketing članaka pruža dovoljno vremena za isprobavanje ključnih riječi i analizu njihove učinkovitosti. Ovo također pruža prostor za poboljšanje.



Samo za velike tvrtke: PPC kampanje su u najboljem slučaju prikladne samo za velike tvrtke. Visok iznos ulaganja koji je potreban, zajedno s šansama za visoke rizike, znači da si malo novoosnovano poduzeće ne može priuštiti takve PPC kampanje. Marketing članaka, s druge strane, pruža više prostora za eksperimentiranje, testiranje učinkovitosti i isprobavanje novih pristupa. Najbolji dio o tome je da je besplatan. Također pruža stabilan način za razvoj affiliate marketinške kampanje. S pravim skupom ključnih riječi i dobro osmišljenim člancima, može se dramatično povećati promet na affiliate web stranici, u vrlo kratkom vremenskom razdoblju.

Kupujete li mudro?

Bacite pogled na blagdansku kupovinu. Ovo je vrijeme kada je svatko sposoban potrošiti veliki novac. Kada kupujete putem interneta, trebali

Šibenik

Šibenik je smješten u središnjem dijelu hrvatske obale Jadrana, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe Krka, jedna od najljepših