HEKLANJE

Je li studentska kreditna kartica zapravo kreditna zamka?

TEMU APP 100 E KUPON

Tvoja bistra-mlada-stvar ide na koledž kao studentica, prvi put daleko od kuće, puna uzbuđenja slobode. I treba joj novac za trošenje. Dok je učimo upravljati svojim novcem, vrlo često se postavlja pitanje – je li u redu uopće joj dopustiti pristup ogromnim količinama kredita? Je li u redu dati joj studentsku kreditnu karticu? Tvrtke koje izdaju kreditne kartice među prvima su stajale u redu pred njezinim vratima sa svojim atraktivnim ponudama, uključujući besplatne ponude, ponude bez kamate itd. Prije nego što se snađete, studentska kreditna kartica postaje obiteljska obveza – kreditna zamka iz koje je teško pobjeći . Što treba znati o kreditnim karticama za studente kako bi izbjegli ovu kreditnu zamku?

Za i protiv studentskih kreditnih kartica



Studentske kreditne kartice zapravo su više dobre nego loše. Kao i sve drugo, treba naučiti kako ih pravilno odabrati i rukovati, kako ih postaviti kao priliku za izgradnju dobre kreditne povijesti i kako kontrolirati njihovu upotrebu. Studentska kreditna kartica može se koristiti za podučavanje o proračunu i financijama, kao i za omogućavanje fleksibilnosti u izdacima, dok je korištenje sigurnije od gotovine.

Zajedničko vlasništvo nad studentskom kreditnom karticom

Najprije morate vidjeti koja je vrsta kreditne kartice najprikladnija za vašeg tinejdžera. Neke kreditne kartice dopuštaju zajedničko vlasništvo između učenika i roditelja – to je za vas. Postavite nekoliko pravila o korištenju, uključujući odlučivanje o proračunu i kaznama za zlouporabu. Redovito podižite karticu kredita, ali dopustite studentu da vrati dio salda svojom zaradom. To će ih potaknuti na ljetne i honorarne poslove te naučiti zarađivati. Prednost zajedničke kartice je što roditelj dobiva mjesečni izvod na kojem može pratiti sve troškove. To je prilika za razvijanje osjećaja vrijednosti kod mladog studenta.

Kreditne kartice za studente mogu imati vrlo niske kreditne limite. To postavlja ograničenje ukupne potrošnje, prisiljavajući studenta da razmišlja i planira svoje troškove. Roditelji mogu koristiti ove kartice da pokažu kako treba vratiti potrošeni novac. To također može biti prilika da svoje dijete podučite proračunu i naučite ga da bira između onoga što mu treba i onoga što želi.

Poticaji za studentske kreditne kartice

Tvrtke koje izdaju kreditne kartice za studente također privlače klijente atraktivnim shemama povrata novca ili nagradnih bodova. Jednom kada student uoči vrijednost u pametnom trošenju i spremi nagrade za prave izbore, može potražiti priliku za korištenje kreditne kartice znajući da postoji otplata koja je pod njegovom kontrolom. Omogućuje im slobodu da kupe sada, znajući da imaju mogućnost sve vratiti na vrijeme. Iznad svega, studentska kreditna kartica postaje neprocjenjiva u hitnim slučajevima kada su gotovina i roditelji daleko.

Dakle, ako želite spriječiti svoju obitelj i svog tinejdžera da upadnu u zamku dugova po kreditnoj kartici, prvo sami morate imati razuman i discipliniran pristup kreditnim karticama. Tinejdžeri će podsvjesno slijediti vaš financijski primjer i obrasce ponašanja kada budu imali pristup studentskoj kreditnoj kartici. Stoga studentska kreditna kartica može brzo postati ulaznica za financijsku slobodu ili se može pretvoriti u kreditnu zamku. Rješenje leži u ograničenoj izloženosti vašem djetetu odabirom studentskih kreditnih kartica koje nude zajedničko vlasništvo. Kreditne kartice za studente izvrsne su prilike za njih da počnu graditi dobru kreditnu povijest, što je važno za njihov prvi posao. Međutim, ako tinejdžer dobije zbunjene signale i ne može odrediti prioritet svojih proračuna, tada će sigurno krenuti u nevolje. Stoga prva kreditna kartica koju koristi vaš tinejdžer može postati kreditna zamka jednako lako kao što postaje put do financijske slobode.



Pod nadzorom

Krećemo li se prema “orwelijanskom” društvu gdje se svaka naša radnja i pokret snima i bilježi ? U emisiji HRT-a