HEKLANJE

Je li trenutno odobrenje kreditne kartice stvarno trenutno?

TEMU APP 100 E KUPON

S toliko mnogo prijevara i prevaranata, mnogi ljudi postaju skeptični kada čuju ponude koje zvuče predobro da bi bile istinite. Iako je ovo općenito dobra praksa koju treba slijediti, svoje brige možete ostaviti po strani kada se radi o trenutnim odobrenjima kreditnih kartica na mreži. S ovim karticama nema prijevare – nova kreditna kartica može vam biti odobrena u roku od nekoliko sekundi. Unatoč tome, postoje iznimke i nekoliko točaka koje biste trebali imati na umu kada se prijavljujete za kreditne kartice s trenutnim odobrenjem.

Stjecanje trenutnog odobrenja



Za one s dobrom ili izvrsnom kreditnom poviješću, kreditne kartice s trenutnim odobrenjem obično se vraćaju kao odobrene u roku od nekoliko sekundi. To je zato što tvrtka koja izdaje kreditnu karticu može brzo pristupiti evidenciji vaše kreditne povijesti i kreditnom rezultatu. Ako vaš rezultat i povijest zadovoljavaju zahtjeve za trenutačno odobrenje, vaša će se prijava obraditi brzo i glatko.

U tom slučaju obično ćete odmah dobiti obavijest da ste dobili odobrenje za članstvo u kartici. Ovisno o tvrtki koja izdaje kreditnu karticu za trenutno odobrenje, možete odmah saznati koliki će biti vaš kreditni limit. U drugim slučajevima, možda ćete morati pričekati neko vrijeme da saznate koliko ćete moći naplatiti s kartice. To je zato što tvrtka koja izdaje kreditne kartice mora dodatno istražiti kako bi utvrdila koliko kredita može riskirati da vam odobri.

Dobivanje odobrenja na čekanju

Ako vaša kreditna povijest nije tako dobra ili ako je vaš kreditni rezultat niži od idealnog rezultata, možda ćete primiti obavijest da je vaša prijava na čekanju. U ovom slučaju, tvrtka koja izdaje kreditne kartice smatra da biste još uvijek mogli biti dobar kandidat za karticu, ali mora prikupiti dodatne informacije. Iako ovaj postupak odobravanja više nije “instant”, još uvijek je daleko brži od tradicionalnog postupka prijave.

Općenito, primit ćete obavijest o tome jeste li dobili odobrenje za kreditnu karticu s trenutnim odobrenjem u roku od nekoliko tjedana od prijave. S tradicionalnim papirnatim postupkom prijave može proći šest do osam tjedana da saznate jeste li dobili odobrenje za članstvo u kartici. Stoga se podnošenje zahtjeva za kreditnu karticu s trenutnim odobrenjem još uvijek može isplatiti ako želite ubrzati cijeli postupak.

Dobiti odbijenicu

Važno je napomenuti da kreditne kartice s trenutnim odobrenjem nisu isto što i kreditne kartice sa zajamčenim odobrenjem. Stoga je moguće da vas odbiju prilikom podnošenja zahtjeva za kreditnu karticu s trenutnim odobrenjem ako imate vrlo lošu kreditnu sposobnost. Osim toga, moguće je primiti obavijest o odobrenju na čekanju koju ćete kasnije odbiti. Međutim, ako se to dogodi, nemojte se obeshrabriti. Postoje kreditne kartice dizajnirane za one s lošom kreditnom sposobnošću – čak i kreditne kartice s trenutnim odobrenjem. Iz tog razloga, trebali biste pažljivo kupovati kako biste pronašli kreditnu karticu s trenutnim odobrenjem koja cilja na one s lošom kreditnom sposobnošću i podnijeti zahtjev za tu karticu, a ne onu koja je namijenjena onima s dobrom ili izvrsnom kreditnom sposobnošću.



Dobivanje kartice

Iako se kreditne kartice s trenutnim odobrenjem mogu trenutno odobriti, to ne znači da ćete ih odmah primiti. Morat ćete pričekati dok fizički ne primite kreditnu karticu kako biste počeli trošiti. To može potrajati nekoliko tjedana nakon što vam je odobrena kartica. Bez obzira na to, proces je još uvijek mnogo brži od prolaska kroz tradicionalni postupak nanošenja papira. Oni koji traže “instant” zadovoljstvo sa svojom kreditnom karticom s trenutnim odobrenjem bit će jako razočarani kada otkriju da ne mogu odmah početi trošiti.