HEKLANJE

Jednostavan način da izgradite dobar kreditni rezultat

TEMU APP 100 E KUPON

Ako želite imati dobar kreditni rezultat, morate biti vrlo odlučni i fleksibilni u svakom trenutku. Iako postoje neki ljudi koji imaju velike kreditne linije, to ne znači da se uvijek mogu ispravno nositi sa svojim dugovima, što rezultira lošom kreditnom sposobnošću.

Ako se prijavljujete za kredit, budite sigurni da tvrtka za prijavu potrošača koja obrađuje zahtjev koristi točne informacije u vašem kreditnom izvješću. Ako postoje bilo kakvi sporovi, svakako ih zamolite da prilože kopije dokumenata koji mogu poduprijeti vaš stav.



Što se tiče pružanja potpunih informacija kao što su vaše ime i adresa, u svom pismu morate jasno navesti identifikaciju svake stavke u vašem izvješću koju osporavate. Morate navesti činjenice i objasniti zašto ste osporili informacije. Morate zatražiti da se podaci isprave ili izbrišu.

Također možete priložiti kopiju svog izvješća zajedno sa predmetima o kojima je riječ. Svoje pismo možete poslati preporučenom poštom i trebali biste sačuvati povratnicu koja se traži kako biste mogli dokumentirati što je tvrtka za prijavu potrošača primila od vas i kada je poslana. Važno je da sačuvate kopije svog pisma spora s prilozima.

Tvrtke koje prijavljuju potrošače trebale bi istražiti stavke u pitanju, to obično ne traje više od 30 dana osim ako tvrtka ne smatra vaš spor neozbiljnim. Ako podnesete zahtjev, tvrtka za prijavu potrošača trebala bi poslati obavijesti o nekim ispravcima svima koji su primili izvješće u proteklih šest mjeseci.

Morate vjerovniku ili onome tko je dao podatke reći da osporavate predmet. Provjerite jeste li uključili kopije dokumenata koji podupiru vaš stav. Mnogi pružatelji usluga navode adresu za nesuglasice. Ako vaš dobavljač podnese izvješće o predmetu tvrtki za prijavu potrošača, izvješće bi trebalo uključivati obavijest o vašem sporu. U tom slučaju, ako ste u pravu i dokazano je da su informacije netočne, pružatelj informacija ih neće ponovno prijaviti.

Vaše kreditno izvješće zapravo neće odražavati sve vaše kreditne račune, čak i ako je većina robnih kuća i bankovnih računa kreditnih kartica uključena u vašu datoteku, neki nisu. Neki koji nisu uključeni su oni iz lokalnih trgovaca, kartičarskih kuća i kreditnih sindikata.

Ako planirate pokrenuti vlastitu kreditnu liniju, provjerite jeste li upoznati sa savjetima o kreditnom rezultatu i načinima kako izgraditi svoj kreditni rezultat. Možda neće biti lako izgraditi i zadržati dobar kredit, ali ako znate kako paziti i brinuti se o svojoj kreditnoj liniji, saznat ćete da možete bezbrižno kupovati.