HEKLANJE

Jeste li poduzetnik?

TEMU APP 100 E KUPON

Ako biste tražili riječ poduzetnik u rječniku, otkrili biste da to znači “osoba koja organizira i upravlja bilo kojim poduzećem, poslom koji obično ima značajnu inicijativu i rizik.” Ovih se dana pojam poduzetnik toliko koristi da se čini kao da svi tvrde da su takvi, od mama kod kuće do lokalnog tattoo umjetnika.Istina je da koliko god ova riječ bila otmjena, svatko može biti poduzetnik.

Poduzetnici mogu biti bilo kojeg oblika, veličine, dobi, rase ili vjere. Ono što poduzetnika čini poduzetnikom je predanost, volja za vođenjem i strast za uspjehom. Postoje određene karakteristike koje dijele mnogi od najuspješnijih svjetskih poduzetnika. Dolje je navedeno nekoliko osobina koje vam mogu pomoći da odredite jeste li doista poduzetnik.



Izvrstan fokus – Pravi poduzetnici imaju odličan fokus. To su pojedinci koje jednom kada imaju postavljen cilj, nitko ili ništa ih ne može spriječiti u ostvarenju tog cilja.

Kreativnost – većina poduzetnika ima naizgled jednostavan način kreativnosti. Razmišljanje izvan okvira; sama ta karakteristika stvara veći potencijal zarade za njihov posao.

Dobro s novcem – Sposobnost praćenja i mudrog raspolaganja novcem još je jedna dobro poznata karakteristika poduzetnika. Poduzetnicima je vrlo važno znati gdje su svaki dolar i cent i kamo idu.

Donositelj odluka – Onaj tko može samostalno donositi velike odluke bez brige o mišljenjima drugih. Moći stajati iza svoje odluke bez ikakve sumnje.

Sposobnost vođenja – većina poduzetnika stavlja sebe u poziciju šefa. To može značiti da ta osoba ima zaposlenike pod sobom. U ovom slučaju, pojedinac mora biti sposoban voditi i usmjeravati druge na jasan i produktivan način.

Uvijek učiti – Pravi poduzetnici nikada ne prestaju učiti. Uvijek su željni otkrivanja novih, učinkovitijih načina da svoje poslovanje učine uspješnijim. Učenje je želja, a ne potreba za ove ljude.

Neustrašiv – Bez straha je svakako karakteristika poduzetnika. Ne bojeći se kritičara, konkurenata, potrošača i, iznad svega, ne bojeći se neuspjeha. Ne bojati se ovih stvari automatski je za svakog pravog poduzetnika.



Gornji popis pomoći će vam da utvrdite jeste li doista poduzetnik. Ako niste poduzetnik, ali to želite biti, morat ćete razviti većinu, ako ne i sve ove osobine. Ako odvojite vrijeme da prihvatite i vježbate ove osobine; bit ćete na dobrom putu da postanete uspješan poduzetnik!

Jednogodišnje biljke cvijeća

Vrt pun cvjetnjaka različitih vrsta ljepši je za vidjeti. Još više ako vrt sadrži mješavinu jednogodišnjih cvjetnih biljaka zajedno s