HEKLANJE

Južna Dalmacija

TEMU APP 100 E KUPON

Krajnji jug Hrvatske obale pripada južnoj Dalmaciji. To je vrlo uzak kopneni pojas sa Sjeverozapada omeđen Bosnom i Hercegovinom, dok se prema jugu proteže sve do granice sa Crnom Gorom. Klima na jugu Dalmacije je sredozemna s velikim brojem sunčanih sati godišnje. Tlo je u najvećem dijelu strmo i naglo ponire prema moru čineći specifičan i jedinstven krajobraz. More je na ovom dijelu Hrvatske obale Jadrana razvedeno s velikim brojem otoka i hridi, te drugim najvećim poluotokom na Hrvatskoj obali – Pelješcem.
Glavna cestovna povezanost juga Dalmacije se odvija Jadranskom magistralom, a uskoro će i autoput dosegnuti krajnji jug Hrvatske obale. Međunarodna zračna luka nalazi se u Čilipima pokraj Dubrovnika, a postoji i više brodskih linija koje pristaju u Dubrovačku luku uz brojne brodove na kruzing putovanjima. U južnoj Dalmaciji se nalazi nacionalni park Mljet sa svojim fascinantnim jezerima, te park prirode Lastovsko otočje koje u svom sastavu ima 44 otoka, otočića i hridi. Najvažniji grad južne Dalmacije, a možda i najpoznatiji grad Hrvatske je Dubrovnik.
Čistoća mora ove regije je savršena, a temperatura mu doseže do 27 stupnjeva Celzijusa u ljetnim mjesecima i pogodna je za kupanje u velikom dijelu godine. Plaže južnog Jadrana su raznolike i bogate turističkim sadržajima. Plave zastave na mnogim od njih osiguravaju visoku kvalitetu, čistoću i popratne sadržaje za uživanje u ljetnim radostima.
Najvažniji grad južne Dalmacije, a možda i najpoznatiji grad Hrvatske je Dubrovnik. Stari grad u Dubrovniku nalazi se pod zaštitom UNESCOa i predstavlja biser Mediterana. Uz Dubrovnik južnom Dalmacijom dominira poluotok Pelješac sa velikim brojem malih tipičnih dalmatinskih mjesta s bogatom gastronomskom ponudom, te vrhunskim vinima. U arhipelagu se nalaze: Korčula, Mljet, Elafitski otoci te veliki broj manjih otočića kao stvorenih za nautički turizam. Od prirodnih obilježja centralnim dijelom južne Dalmacije dominira ušće rijeke Neretve čije ljepote netaknute prirode turisti sve više otkrivaju. Otoci južnog Jadrana su obilježeni netaknutim prirodnim bogatstvima i ugodnim domaćinima…
Jug Hrvatske nudi velik broj hotela visoke kategorije kao i kvalitetnog privatnog smještaja. Brodovi na kružnim putovanjima svakog ljeta opsjedaju Dubrovnik koji osim bogate povijesti i kulture nudi mnoštvo zabave uz uređene plaže sa bogatim sadržajem. Sve što turisti požele može se pronaći na jugu Jadrana. Od noćnih klubova, restorana, caffe barova, muzeja, mnogo kulturnih manifestacija, sportskog turizma. Ponuda je raznolika i treba samo poželjeti, izabrati i uživati u nezaboravnom ljetnom godišnjem odmoru.
Otoci južnog Jadrana su obilježeni netaknutim prirodnim bogatstvima i ugodnim domaćinima, te njihovom svježe ulovljenom ribom i vrhunskim vinima. Uz njih se izvrsno nadopunjuje poluotok Pelješac sa Stonom kao svojim središtem. Ston je uz svoje zidine koje spadaju u jedne od najdužih na svijetu veoma poznat i po solani još iz doba Dubrovačke Republike. A onaj koji odluči svoj godišnji odmor provesti na Pelješcu mora kušati poznati afrodizijak, stonske kamenice, za koje stručnjaci tvrde da su najbolje na svijetu.

Sačuvajte svoj kredit i svoj brak

Prije nego što izvadite svoju kreditnu karticu, zastanite i razmislite. Ameriku često nazivaju potrošačkim društvom i to je istina. Također