HEKLANJE

Kada ne bojiti

TEMU APP 100 E KUPON

Djevojku svi znamo. Svaki put kad je vidite, ima drugu boju kose. Jednog tjedna može biti prošaran plavim pramenovima, sljedećeg je jarkocrven. I tako to traje sve do dana kad je vidite s izrazito kratkom frizurom ili još gore, s šiltericom. Kad pitate što se dogodilo, ona za to krivi katastrofu u boji. Dočepala se kutije s bojom s kojom nešto nije u redu ili neki sličan izgovor. Ali vidjeli ste da dolazi. Mislim, koliko puta zapravo možete obojiti kosu, a da ne ispadne?

Kako biste izbjegli istu pogrešku, morate se pridržavati nekoliko jednostavnih pravila. Ne, ne morate stalno nositi istu boju kose. S vremena na vrijeme možete promijeniti svoj izgled. Ključ za to je, međutim, znati kada, a kada ne bojati kosu kako biste izbjegli izgaranje boje kose.



Prije nego obojite kosu, uvijek je trebate provjeriti je li dovoljno jaka da podnese još jedno bojanje. Postoji nekoliko načina na koje biste to trebali učiniti. Prvo operite kosu šamponom i opipajte je kako biste je osušili prije nego što dodate regenerator. Ako vam je kosa na dodir poput slame ili nečeg drugog osim kose, ne biste se trebali bojati. Također možete uzeti pojedinačni pramen kose i testirati ga na pucanje. Jednostavno zategnite pramen kose dok ne pukne. Ako se lako lomi bez rastezanja, definitivno ne možete bojati. Još jedna stvar na koju treba obratiti pažnju je boja koja blijedi. Ako ste bojali kosu samo da bi boja izblijedila u roku od nekoliko tjedana, vaša kosa nije u stanju za daljnje bojanje.

Uz provjeru kose kako biste vidjeli može li se bojati, trebali biste također izbjegavati određene kombinacije boja kako biste uklonili ili smanjili oštećenje. Kada mijenjate boju kose, izbjegavajte drastične razlike. Na primjer: nemojte posvijetliti svoju tamnosmeđu kosu u platinasto plavu samo da biste na nju stavili tamnocrvenu, a zatim je pokušajte ponovno posvijetliti. Ono što ćete na kraju dobiti je kaša.

Također biste trebali malo pričekati između bojanja kose. Pričekajte najmanje 6 do 8 tjedana između popravka korijena. Ako želite u potpunosti promijeniti boju kose, trebali biste se pridržavati sljedećih vremenskih smjernica: Potamnite – pričekajte 4 tjedna nakon posljednje boje. Postaje svjetlije – pričekajte 8 tjedana nakon posljednje boje. I uvijek provjerite je li vaša kosa dovoljno jaka da izdrži uslugu. Ako ste u nedoumici, pitajte stručnjaka.