HEKLANJE

Lasersko uklanjanje dlačica – zauvijek staje na kraj vosku

TEMU APP 100 E KUPON

Lasersko uklanjanje dlačica pokazalo se vrlo popularnim nekirurškim kozmetičkim zahvatom i neinvazivnim, praktičnim načinom za trajno smanjenje neželjenih dlačica na licu i/ili tijelu.

Kratkotrajni gubitak dlačica pojavit će se kod većine pacijenata s laserskim uklanjanjem dlačica, no stupanj dugotrajnog smanjenja dlačica razlikuje se među pacijentima. Do trajnog gubitka kose najčešće dolazi kod tamne kose, koja ima visoku koncentraciju melanina, dok bi sijedu, bijelu i plavu kosu trebalo ponovno tretirati kako bi se gubitak kose održao. To će također varirati ovisno o području koje se tretira.



Procedura

Lasersko uklanjanje dlačica izvodi se tehnologijom koja se naziva Intense Pulsed Light ili IPL. U ovom se postupku koristi ručni uređaj koji emitira svjetlosne impulse koji mogu učinkovito ciljati folikule dlake u njihovoj fazi rasta, oštećujući ili uništavajući folikule, čime se sprječava ponovni rast.

Proces traje od nekoliko minuta do nekoliko sati, ovisno o zahvaćenom dijelu tijela. Laserska energija prolazi kroz kožu pacijenta, apsorbira je pigment u folikulu dlake. Postotak folikula je trenutno i trajno onesposobljen sa svakim tretmanom. U većini slučajeva nije potrebna anestezija.

Povlastice

• Neinvazivna, nježna tehnika kojom se uklanjaju nepoželjne dlačice sa svih dijelova tijela
• Ostavlja kožu glatkijom i svilenkastijom
• Učinkovito tretira veće površine jer uklanja više od jedne dlake odjednom.
• Minimalna nelagoda
• Zamjenjuje depilaciju voskom, elektrolizu i brijače
• Trenutačni povratak normalnim aktivnostima

Ostala razmatranja

• To bi mogao biti proces koji je u tijeku i zahtijeva više sesija
• Ponekad se javlja privremeno blago crvenilo kože ili lokalizirana oteklina
• Možda ćete morati koristiti posebno formulirane proizvode za njegu kože i/ili propisani režim njege kože. Krema za sunčanje se preporučuje za sva tretirana područja izložena suncu.
• Pacijenti s tamnijom pigmentacijom možda neće dobro reagirati
• Plave, bijele ili sijede dlake manje reagiraju na laserske tretmane i ponekad se ne mogu liječiti



Lasersko uklanjanje dlačica najbolje djeluje kada je dlačica duga jedan do dva milimetra. Pacijenti se ne mogu sunčati prije ili tijekom tretmana uklanjanja dlačica. Ne smijete se depilirati, ali dopušteno je brijanje između brijanja ako je potrebno.

Ako želite saznati više o tome kako lasersko uklanjanje dlačica može stati na kraj brijanju i depilaciji voskom, posjetite web stranicu estetskog kirurga dr. Cosbyja.

Ako stvarno morate posuditi

Obratite posebnu pozornost na godišnju postotnu stopu (APR). APR je izuzetno koristan kao alat za usporedbu. Uvijek pokušajte pobijediti 13%