HEKLANJE

Kako brzo popraviti lošu kreditnu sposobnost?

TEMU APP 100 E KUPON

Naša kreditna povijest ima veliki utjecaj na naše živote, izvan onoga što se može činiti na površini. Na primjer, dobra kreditna povijest pomoći će nam da lako dobijemo zajmove za automobil, kuću ili druge velike stvari s nižim kamatama; osim toga, dobra kreditna povijest također nam pomaže da dobijemo atraktivnije kamatne stope za naše račune kreditnih kartica.

Mnogi od nas možda ne znaju da mnoge tvrtke provjeravaju svoje kandidate za posao' kreditne povijesti kako bi se utvrdila njihova financijska odgovornost. Dakle, ako imate dobru kreditnu povijest, imat ćete bolje šanse pronaći posao iz snova.



Sada znate koliko je važna vaša kreditna povijest i važno ju je održavati. Vaša će kreditna povijest biti oštećena svaki put kada zakasnite s plaćanjem kreditne kartice ili rate kredita. U nekim slučajevima situacija se može pogoršati do točke kada je popravak gotovo nemoguć. Imati lošu kreditnu povijest definitivno neće biti dobro iskustvo kada dođete do zahtjeva za kredit, ali srećom ako ste u lošoj kreditnoj situaciji, uz malo truda, to zapravo možete promijeniti. Koliko je brzo potrebno da se popravi loš kreditni rezultat ovisi o vama.

Vaša se kreditna povijest ne može očistiti preko noći. Potrebno je strpljenje, disciplina i neke strategije za obnovu dobre kreditne evidencije. Evo nekoliko savjeta za brzo popravljanje loše kreditne sposobnosti:

1. Napravite realan proračun

Prva stvar koju trebate učiniti je proračun vaše potrošnje. S određenim proračunom znate kamo vam teče novac. Ostavite neka sredstva za nepotrebne stvari, ali za sada zadržite ovaj iznos niskim. Na taj način osiguravate da su vaše potrebe zadovoljene i nećete se osjećati kao da žrtvujete svoju zabavu. Lakše se pridržavati ove vrste proračuna nego kaznene vrste koja dopušta samo izdatke za zahtjeve i otplate kredita.

2. Morate smanjiti svoju potrošnju

Mnogi koji pokušavaju popraviti svoju lošu kreditnu sposobnost nisu uspjeli u ovoj fazi jer je ovaj jednostavan zadatak većini ljudi uvijek najteže provesti zbog neizlječive navike trošenja. Prvo što treba promijeniti je vaša navika trošenja; pokušajte najprije smanjiti neželjene impulzivne kupnje (ponekad ih je teško potpuno prekinuti), a zatim ih potpuno eliminirati; planirajte što želite kupiti i kupujte stvari koje su u vašem proračunskom planu.

3. Imajte sredstva na bankovnom računu



Otvorite bankovni račun i na njemu uvijek držite sredstva; većina banaka izvješćuje kreditne urede; to će pomoći u izgradnji dobrog kreditnog rejtinga.

4. Držite svoj dug pod kontrolom

Redovno plaćajte i kad god je to moguće izvršite dodatna plaćanja na svoj dug. To će dramatično poboljšati vašu kreditnu ocjenu tijekom vremena.



5. Držite svoj kreditni račun otvorenim

Ne zatvarajte račune čak i ako ste ih isplatili; neka ostanu otvoreni, ali ih nemojte koristiti. Ovo poboljšava vaš omjer kredita i duga i jedan je od najbržih načina za obnovu vašeg kreditnog rejtinga i FICO rezultata. Ovaj savjet je najvažniji faktor za brzo popravljanje loše kreditne sposobnosti.

Donja crta



Ako ste već u lošoj kreditnoj situaciji, neće biti lako popraviti je. Ali ovo je jedini put. Strpljenje & disciplina su ključni čimbenici za određivanje uspjeha okretanja vaše kreditne povijesti i ponovne izgradnje vaše kreditne evidencije.

Mrijest šarana

Šaran se u našim klimatskim uvjetima mrijesti od kraja travnja do polovine lipnja kada su temperature vode između 18 i