HEKLANJE

Kako izbrisati lošu kreditnu sposobnost i obnoviti svoje kreditno izvješće

TEMU APP 100 E KUPON

Većina ljudi koji imaju lošu kreditnu sposobnost misle da ne mogu ništa učiniti u vezi s tim. Oni pogrešno vjeruju da moraju dugo živjeti sa svojim lošim kreditom.

Ne morate živjeti s lošom kreditnom sposobnošću ili plaćati velike naknade da bi se vaša kreditna sposobnost popravila. Možete ukloniti loše unose u svom izvješću i ponovno izgraditi svoj kreditni profil. Ne morate potrošiti bogatstvo da biste to postigli. Naoružani pravim informacijama bit ćete na putu da obnovite svoju kreditnu evidenciju.



Kreditni uredi dužni su izbrisati stavke koje nisu 100% točne ili se ne mogu provjeriti u razumnom roku. Također, zastarjele informacije moraju biti izbrisane.

Prvi korak u popravljanju vaše kreditne sposobnosti je dobivanje kopije vašeg kreditnog izvješća. Morate znati što kreditni uredi govore o vama. Prema zakonu, uz naknadu možete dobiti kopiju svog kreditnog izvješća. Međutim, ako vam je kredit odbijen u proteklih 60 dana, možete dobiti kreditno izvješće bez naknade od kreditnog ureda.

Kada primite svoje izvješće, pažljivo ga proučite. Štetne informacije mogu se pojaviti u vašem izvješću bez vašeg znanja. Provjerite jesu li sve informacije aktualne i točne. Identificirajte sve netočne ili netočne podatke koji su uneseni u vaše izvješće. Obratite posebnu pozornost na sve račune navedene u vašem izvješću. Greške se događaju stalno. Pazite da ne previdite nijednu pogrešku.

Iz vašeg kreditnog izvješća možete izbrisati štetne informacije. Imate pravo osporiti netočne ili pogrešne informacije u svom izvješću.

Da biste to učinili, ispunite obrazac za osporavanje koji ste primili s kreditnim izvješćem i vratite ga kreditnom uredu. Obavezno pošaljite svoje pismo o sporu preporučenom poštom, zahtijeva se povratnica. To će vam omogućiti papirnati trag i pomoći vam da zapamtite kada trebate nastaviti.

Ako osporite stavku, ona se mora ponovno istražiti i izbrisati ako se u slučaju da se utvrdi da je stavka lažna ili da se ne može provjeriti. Prema zakonu, ako kreditni ured ne odgovori u zadanom roku, tada se sporna stavka mora brisati iz izvješća.

Još jedan način da uništite negativne kreditne primjedbe na svom kreditnom izvješću je da iskoristite prednost “izjave potrošača od 100 riječi” koja vam omogućuje da podnesete kratku izjavu s pojedinostima svoje strane priče i podnesete je kreditnom uredu, radi uključivanja u vaš izvješće.



Nakon što se vaše kreditno izvješće ažurira, trebali biste zatražiti da kreditni ured pošalje ažuriranu kopiju vašeg izvješća svim tvrtkama koje su provjerile vašu kreditnu sposobnost u proteklih šest mjeseci (ili dvije godine ako se radi o zaposlenju).

Sada kada ste uklonili negativne unose, vrijeme je da ponovno napravite dobro kreditno izvješće.

Jedan od načina da dodate pozitivne informacije u svoje izvješće je uzimanje malog zajma pokrivenog sredstvima na vašem štednom računu. Kada otplatite zajam, bit će vam vraćen sigurnosni polog.



Kredit možete izgraditi tako da vam netko s dobrom kreditnom sposobnošću potpiše zajam. Ova strategija može ubrzati proces ponovne izgradnje vaše kreditne sposobnosti.

Posjedovanje osigurane kreditne kartice može vam pomoći da izgradite ili obnovite svoj kredit. Da biste dobili osiguranu karticu, morate položiti novac na štedni račun kako biste jamčili troškove. Depozit se zamrzava i ostavlja nedirnutim sve dok ne postane očito da niste platili. Stoga se pobrinite da sve vaše uplate stignu u tvrtku prije roka. Uvijek ostanite unutar svog kreditnog limita.

Ako ste ikada željeli izbrisati svoju lošu kreditnu sposobnost i obnoviti svoje kreditno izvješće, sada možete. Dobra kreditna evidencija može učiniti vaš život lakšim i ugodnijim. Poduzmite akciju sada.