HEKLANJE

Kako izgraditi svoj kredit

TEMU APP 100 E KUPON

Postoji mnogo učinkovitih načina za izgradnju kredita. Kako vas vjerovnici ne bi gnjavili i kako biste dobili kredit s razumnom kamatom, morate naučiti izgraditi svoj kredit. Najbolje je početi ne kupovati stvari koje vam ne trebaju. Ako uvijek kupujete impulzivno, vrlo brzo ćete se naći u većim dugovima. A ako uopće nemate kreditnu povijest, to morate imati na umu.

Izgradnja dobre kreditne sposobnosti ako imate lošu kreditnu sposobnost



Ako imate lošu kreditnu sposobnost, pogledajte jednu od mnogih dostupnih knjiga koje su napisali kvalificirani financijski savjetnici kako biste krenuli pravim putem. Takve knjige možete pronaći u lokalnoj knjižnici. U ovim knjigama pronaći ćete popise za provjeru i savjete korak po korak koji će vam pomoći da vratite svoj kredit. U knjižnici su dostupni i vodiči koji mogu uputiti one koji su u dugovima kako napisati pisma svojim vjerovnicima. Pisma su vjerojatno učinkovitiji put nego komunikacija telefonom, budući da većina vjerovnika neće imati razumijevanja za vašu situaciju.

Još jedna vrijednost pisane komunikacije je ta što ćete, ako završite na sudu, pisanu dokumentaciju lakše dostaviti. Usmene obveze mogu se lako odbiti bez pismene dokumentacije. Sva dokumentacija koja je relevantna za vaše kreditne probleme trebala bi biti pohranjena na sigurnom mjestu. Napravite kopije svake komunikacije s kreditnim agencijama (i za vas i od vas) i držite je pod ključem. Ako primijetite bilo kakve pogreške na svojim računima ili kreditu, obratite se odgovarajućim agencijama i odmah osporite i riješite troškove.

Ako ste upotrijebili svoju kreditnu karticu za kupnju artikla ili usluge, a artikl koji ste kupili je bio neispravan, NE MORATE platiti troškove. Morate osporiti troškove kod pružatelja usluga koji vam je prodao proizvod. Ako vlasnik ne zamijeni predmet ili vam ne nadoknadi novac, imate pravo odbiti plaćanje. Nakon što ste osporili troškove s vlasnikom, vaša je odgovornost kontaktirati tvrtku koja vam je izdala kreditnu karticu kako biste osporili naknadu.

Ako imate lošu kreditnu sposobnost i imate kreditnu karticu, možete koristiti karticu za otplatu svojih ostalih dugova, a zatim plaćati mjesečna plaćanja na kreditnu karticu. Ironično, izvlačite se iz duga, a ostajete dužni. Drugim riječima, ako koristite svoje kreditne kartice za plaćanje drugih dugova, vaš će dug na vašoj kreditnoj kartici nastaviti rasti. Budući da kreditne kartice naplaćuju značajne kamate, vaš će dug nastaviti rasti osim ako ne budete mogli izvršiti značajna mjesečna plaćanja.

Nema kredita, nema problema?

Ako mislite da vam kredit uopće nije potreban, to jednostavno nije tako.

U današnjem svijetu, da biste obavili mnogo većih kupnji, često je uvjet da imate barem jednu veću kreditnu liniju. Većina zajmodavaca neće uzeti u obzir posuđivanje novca ili dati kredit nekome tko nema utvrđenu kreditnu povijest. Od nas se očekuje da uspostavimo kreditnu povijest dok smo mladi, a ako to ne učinimo, zajmodavci se često pitaju zašto, zbog čega izgledate kao visokorizični.



Oni nemaju načina da saznaju vašu evidenciju plaćanja ili možete li uopće otplatiti dug. Postoji nekoliko razloga zašto će vam zajmodavci odbiti zajam ako nemate uspostavljenu kreditnu povijest. Najbolji način da uspostavite dobru kreditnu sposobnost je imati kreditnu karticu, plaćati mjesečna plaćanja na vrijeme i držati svoju potrošnju pod kontrolom. Dobar kredit znači upravljanje novcem svaki mjesec i plaćanje računa na vrijeme.

Poslovanje na mreži i bijela ograda

Korištenje Interneta za poslovanje postalo je jedan od najisplativijih načina da se omogući razvoj poduzetničkog duha. Poslovne aspiracije više ne