HEKLANJE

Nagrada kreditna kartica ili povrat novca – što je bolje?

TEMU APP 100 E KUPON

Potrošači često brkaju nagradnu kreditnu karticu i kreditnu karticu s povratom novca, a čak ih mnoge kartičarske kuće koriste kao sinonime. U stvarnosti, ove dvije vrste kreditnih kartica mogu biti prilično različite. Zapravo, način na koji zaradite nagrade ili povrat novca može biti prilično različit, kao i način trošenja novca, bodova ili milja koje zaradite s kartice. Stoga je najbolje prije podnošenja zahtjeva usporediti kreditne kartice za povrat novca s nagradnim kreditnim karticama kako biste odredili koja je vrsta najbolja za vas.

Bodovi protiv gotovine



Prvi čimbenik koji treba uzeti u obzir je želite li više primati gotovinu ili bodove za iskorištavanje određenih dobara i usluga. S kreditnom karticom s povratom gotovine povremeno ćete primati novčane povrate. Nagradna kreditna kartica, s druge strane, osigurat će vam milje za popuste na putovanjima ili bodove za korištenje na određenim robama i uslugama. Za neke je potrošače pomisao na povrat novca primamljivija, dok drugi više vole zabavu trošenja bodova na stvari koje inače ne bi kupili.

Vrijednost za vaš novac

Iako možda mislite da biste radije dobili hladnu, čvrstu gotovinu u zamjenu za svoje kupnje, morate uzeti u obzir kompromis vrijednosti. Općenito, nagradne kreditne kartice daju poticaje veće vrijednosti od iznosa gotovine koji dobijete od kreditnih kartica za povrat novca. Naravno, ako nemate koristi od stavki koje nudi nagradna kreditna kartica, onda su vam ovi bodovi bezvrijedni. Međutim, ako su predmeti nešto što biste mogli koristiti ili nešto što želite, možda bi vam se više isplatilo iskoristiti nagradne kreditne kartice.

Ostanite organizirani

Jedan nedostatak nagrađivanja kreditnih kartica je činjenica da morate pratiti bodove kako biste obavili kupnju. Kod kreditnih kartica s povratom gotovine novac vam se šalje automatski ili se izravno primjenjuje na saldo vaše kreditne kartice. Stoga ne zahtijeva nikakvu organizaciju s vaše strane. Ako ste netko tko nema snažne organizacijske vještine ili jednostavno ne želite da vas se muči s praćenjem još jedne stavke, nagradne kreditne kartice mogle bi vam predstavljati preveliku gnjavažu.

U isto vrijeme, neke od najboljih nagradnih kreditnih kartica uklanjaju papirologiju umjesto vas. Na primjer, nagradne kreditne kartice koje vam daju besplatan benzin kao nagradu mogu jednostavno odbiti gotovinski povrat nagrade od vaših kupnji benzina izvršenih karticom. Na taj način ne morate pratiti svoje bodove i zamijeniti ih za svoju nagradu.

Dobivanje onoga što trebate



Još jedan potencijalni nedostatak nagradnih kreditnih kartica je činjenica da ste ograničeni na ono što možete kupiti svojom nagradom. Očito, možete kupiti što god želite novcem koji dobijete s kreditne kartice za povrat novca. S druge strane, većini ljudi ne smeta ovaj mogući nedostatak jer je dostupno toliko nagradnih kreditnih kartica da općenito postoji nagradna kreditna kartica koja odgovara svačijem ukusu.

Ako odvojite vrijeme za pažljivo razgledavanje i istraživanje svih dostupnih opcija, vjerojatno ćete pronaći nagradnu kreditnu karticu koja vam odgovara. Od ušteda za godišnji odmor, do ušteda na automobilima, do popusta u restoranima, do popusta za trgovce, do besplatnog putovanja avionom, postoje neograničene mogućnosti. Osim toga, nagradne kreditne kartice osiguravaju da ćete nagradu s kreditne kartice potrošiti na nešto zabavno za sebe – nešto što zaslužujete jer ste pametni financijski planer.

Vrste kreditnih kartica

U sljedećim odlomcima trebali biste moći pronaći nekoliko bitnih činjenica o kreditnoj kartici. Ako postoji barem jedna činjenica koju prije