HEKLANJE

Kako naučiti pravilno disati?!

TEMU APP 100 E KUPON

Ravnomjerni puls i dobro disanje sastavni su dio normalnog funkcioniranja tijela u cjelini i izvrsnog zdravlja. Bez hrane i vode čovjek može živjeti neko vrijeme, ali bez zraka naše tijelo može živjeti samo nekoliko minuta.
Malo ljudi posvećuje odgovarajuću pažnju disanju. Ispravno disanje je upotreba punog volumena pluća kako bi se tijelo maksimalno zasitilo kisikom. Nažalost, većina nas se zadovoljava plitkim disanjem kroz prsa i ne obraća pažnju na potrebu za unutarnjom ventilacijom.
Kako naučiti pravilno disati?!
Primjeri pravilnog disanja:
1. Trbušno disanje.
Trbušno disanje nevjerojatno je korisno za žene. Ova vrsta disanja pomoći će vam da imate tanak struk. Privlačenjem trbuha na dah , svaka će žena poboljšati svoj struk.
Upravo ovo disanje pomoći će srcu u radu: krvni tlak će se prirodno smanjiti, žile se ne troše, a rad srca postaje lakši.
Kako naučiti pravilno disati?!
2. Ventilacija disanja vrhova pluća.
Da biste prozračili vrh pluća, morate se poravnati, dok udišete, podignite ključne kosti i ramena. Dišite kroz nos. U tom slučaju, prsa i pluća trebaju mirovati.
Kako naučiti pravilno disati?!
3. Da biste potpuno prozračili pluća , trebali biste podići ruke ustranu i prema gore, udahnuti , a zatim spustiti ruke i izdahnuti . Nagib tijela trebao bi odgovarati izdahu, a uspon udisanju.
A sada trebate promijeniti tijek radnje: podizanje ruku – izdah, spuštanje
– udahnite, savijte se – ne izdahnite, već udahnite. Osjetit ćete kako se sva vaša pluća dodatno ventiliraju, njišu i čiste. Njihova se rezerva također povećava. Ako ovo obrnuto disanje ponovite 10 puta, osjetit ćete poboljšanje svoje dobrobiti i raspoloženja.
Kako naučiti pravilno disati?!
Neka vam pravilno disanje postane navika.