HEKLANJE

Kako odabrati i nanijeti akrilne nokte

TEMU APP 100 E KUPON

Akrilni nokti nisu ništa drugo nego lažni ili umjetni nokti. Pričvršćuju se na prave nokte, a mogu se raditi u salonu za nokte ili čak kod kuće. Akrilni nokti vrlo su lijepi i vrlo popularni među ženama zbog svestranosti koju akrilni nokti daju damama kada je riječ o izražavanju. Mogu se završiti s otkačenim uzorcima i stilovima. Neke žene čak imaju probušene akrilne nokte i opremljene prstenovima za nokte.

Zašto nositi akrilne nokte?



Zašto žene odlučuju nositi akrilne nokte umjesto da im izrastu zemljani nokti? Za neke žene to je jednostavno nemoguće. Dugi nokti mogu učiniti da se žena osjeća graciozno i ženstveno, ali ponekad, kada se noktima dopusti da izrastu do određene duljine, oni postanu lomljivi i odlome se. Uz akrilne nokte, žene mogu imati zadovoljstvo dugih noktiju bez borbe – i tjeskobe – povezane s lomljivošću noktiju.

Postoje djevojke koje odluče nositi akrilne nokte u pokušaju da obuzdaju svoje navike grickanja noktiju. Za nabavu akrilnih noktiju potrebno je vrijeme i malo novca, kao i činjenica da nemaju dobar okus. Čak bi i dama koja grize nokte oklijevala hrskati svoje nježne akrilne nokte.

Za većinu žena akrilni nokti služe samo za ukrašavanje. Ovo posebno vrijedi kada žena treba ići na dotjerani događaj, a želi se istaknuti i biti primijećena. Nošenje akrilnih noktiju može biti njezina trenutna ulaznica u središte pozornosti.

Stavljanje ih

Postoje dva načina za dobivanje akrilnih noktiju. Nokte možete urediti u trgovini ili sami. Akrilne nokte potrebno je obnavljati jednom svaka dva tjedna. Ako želite da vaši akrilni nokti budu apsolutno savršeni, najbolje je da to naprave profesionalci za nokte u salonu. Međutim, ako si ne možete priuštiti da potrošite toliko novca na svoje nokte, ne morate brinuti. Možete ih napraviti sami kupnjom pribora za akrilne nokte u lokalnoj kozmetičkoj trgovini.

Evo kako to možete učiniti.

1. Očistite nokte i podrežite ih što kraće možete. Rezanje noktiju prije stavljanja akrilnih noktiju spriječit će ozljede ležišta nokta u slučaju da se vaši umjetni nokti slučajno zakače za nešto. Također, odmaknite zanoktice i uklonite stari lak koji je ostao na vašim prirodnim noktima.



2. Rečeno je da trljanje nokta blokom za turpijanje može učiniti da se akrilni nokti bolje zalijepe za vaš prirodni nokat. Ako to želite, možete. Međutim, to dugoročno može oštetiti vaš prirodni nokat.

3. Nakon što završite s čišćenjem noktiju, pustite ih da se osuše. Nakon što se osuši, nanesite malo ljepila za nokte i pažljivo postavite akrilni nokat. Namjestite ih tako da dobro pristaju vašem noktu prije nego što se ljepilo osuši kako biste spriječili da izgledaju krivo.

4. Ako ste pogriješili u postavljanju akrilnog nokta, nikad, nikad ih ne skidajte. Na kraju biste otrgnuli prirodni nokat s prsta. Ono što ćete učiniti u ovom slučaju je da umočite prst u otopinu za nokte kako biste otopili ljepilo. Nakon što skinete akrilni nokat, možete jednostavno ponoviti postupak lijepljenja na nokat.



5. Odrežite akrilne nokte na željenu duljinu, osobito ako vam se čine predugački.

6. Komplet za akrilne nokte uvijek uključuje nešto tekućeg akrila i akrila u prahu. Pomiješajte ih u posudi i zatim stavite smjesu na akrilne nokte, slično kao što biste to učinili s lakom za nokte na svojim pravim noktima. Nikada nemojte dopustiti da mješavina dodiruje vaš prirodni sloj nokta kako biste spriječili razvoj gljivica na noktima.

7. Ispolirajte svoje akrilne nokte i stavite lak.



Kako uspostaviti kredit

To je bila dilema Catch-22, posebno za mlade, od zore kreditnog doba. Želite kredit, ali ga ne možete dobiti jer