HEKLANJE

Kako studenti mogu izbjeći lošu kreditnu sposobnost

TEMU APP 100 E KUPON

Kako troškovi studiranja nastavljaju rasti, mnogi studenti griješe zadužujući se s kojima se ne mogu nositi. Oni mogu odlučiti uzeti kreditne kartice ili studentske zajmove i završiti s lošom kreditnom sposobnošću cijeli život. Većina studenata na koledžu nema prihod za plaćanje tih zajmova, au ovakvoj situaciji lako je neisplatiti svoje uplate.

Statistike pokazuju da mnogi studenti griješe otvarajući više računa dok su još u školi. Neki su pod lažnim dojmom da će ih nakon što diplomiraju čekati dobro plaćen posao koji će im omogućiti otplatu dugova u razumnom roku. Mnogi studenti ne shvaćaju da će ove poslove možda biti teško pronaći nakon što diplomiraju i da će morati pronaći posao kako bi otplaćivali svoj kredit odmah nakon diplome.



Mnoge kreditne tvrtke također su dio problema. Banke i kartičarske kuće žure posuđivati novac studentima, a mnogi od tih mladih ljudi nemaju iskustva u upravljanju osobnim financijama. Dajući tim mladim ljudima zajmove, mnoga društva za zajmove pogoršavaju probleme. Neki od tih studenata završe s lošom kreditnom sposobnošću i možda će im biti teško podnijeti zahtjev za hipoteku. Postoji niz razloga zašto su kreditne institucije više usmjerene na mlade nego na druge segmente stanovništva.

Mnogi zajmodavci vide studente kao buduće prihode, i to je istina. Statistika pokazuje da će studentima trebati najmanje 10 godina da otplate svoje studentske zajmove nakon diplome, a to ne uključuje kreditne kartice ili druge vrste zajmova. Rano zadužujući te studente, kreditne tvrtke osiguravaju da će zarađivati preostali prihod još mnogo godina. Mnogi fakulteti dodatno povećavaju problem gurajući studente na zajmove umjesto da im nude stipendije.

Jedna stvar koju studenti mogu učiniti kako bi izbjegli lošu kreditnu sposobnost jest jednostavno ne posuđivati novac. Koristite debitnu karticu umjesto kreditne kartice za kupnju. Nađite posao sa skraćenim radnim vremenom kako biste platili troškove svojih knjiga i tražite potpore i stipendije za plaćanje školarine. Studenti bi trebali dobiti zajam samo kada im je prijeko potreban. Treba ga koristiti samo kao posljednje sredstvo. Ključno je da se studenti ne dovedu u situaciju u kojoj bi mogli završiti u velikim dugovima. Teški dug je primarna stvar koja može dovesti do loše kreditne sposobnosti.

Time ćete uvelike smanjiti iznos koji posuđujete da biste išli u školu. Što manje posudite, lakše ćete ga otplatiti nakon što diplomirate. Možda će vam trebati vremena da dobijete dobro plaćeni posao koji je u vašem području, a ne želite se mučiti s plaćanjem kredita svaki mjesec. Kada posuđujete puno, povećavate šanse da ne platite svoje uplate i uništite svoj kredit. Ako se nađete u situaciji da imate problema s plaćanjem, potražite pomoć što prije.

Roditelji koji imaju djecu na fakultetu trebali bi razgovarati s njima o osobnim financijama. Ako je moguće, roditelji bi trebali pokušati poslati nešto novca svojoj djeci kako bi im pomogli platiti knjige. U isto vrijeme, roditelji bi također trebali poticati svoju djecu da nađu posao sa skraćenim radnim vremenom. Većina roditelja nema novca da plati troškove obrazovanja, ali ako roditelji rade zajedno sa svojom djecom, trebali bi moći završiti fakultet s malo ili nimalo duga.