HEKLANJE

Kako koristiti agenta za naplatu za popravak kredita

TEMU APP 100 E KUPON

Vaša kreditna ocjena određena je vašim kreditnim izvješćem. Ako dobijete zajam od banke, kartičarske kuće ili druge zajmodavne ustanove, vaša sposobnost plaćanja na vrijeme prijavljuje se agenciji za izvješćivanje kreditne sposobnosti. Agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti zatim prikupljaju te financijske informacije u personalizirano kreditno izvješće, ključ za pozitivnu – ili negativnu – kreditnu ocjenu. Sve negativne bilješke u vašoj kreditnoj povijesti progonit će vas do sedam godina i mogle bi vas spriječiti da dobijete novi zajam.

Ako počnete kasniti s plaćanjem vjerovniku, vjerovnik će pokušati primiti isplatu na razne načine. Nakon dugog niza “upozorenja”, vaš će dug na kraju biti prodan tvrtki za naplatu. Vjerovnik u osnovi “otpisuje” kredit i dopušta tvrtki za naplatu da ga kupi uz drastičan popust. Vjerovnik je uglavnom odlučio da neće vratiti kredit od vas i prodat će dug ponekad za polovicu prvobitne vrijednosti. Vjerovnik tada obavještava agenciju za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti, a vi ostajete s crnom mrljom na svom kreditnom izvješću koja tamo ostaje sljedećih sedam godina.



Jedan iznimno važan korak za popravak kredita uključuje poduzimanje koraka kako bi se osiguralo da vjerovnik ne “otpiše” vaš dug. Čim vas agent za naplatu kontaktira, vrijeme je za djelovanje. Nemojte kontaktirati agenciju za naplatu – kontaktirajte svog vjerovnika i pokušajte se dogovoriti s njim. Mnogo puta, ako možete ponuditi da odmah vratite iznos, oni mogu izbrisati oznaku “naplata” iz vaše kreditne povijesti. Ovo je najbrži način popravka kreditne sposobnosti.

Ako ne možete platiti cijeli dug odjednom ili iz nekog razloga vaš vjerovnik ne prihvaća trenutačno plaćanje u cijelosti, morat ćete se izravno obratiti agenciji za naplatu. U ovom trenutku imajte na umu da ta crna mrlja na vašem kreditnom rezultatu ne može postati crnja budući da je dug već u naplati, stoga svakako razmotrite svoje mogućnosti prije nego što nešto poduzmete. Agenti za naplatu obično su agresivni i zahtjevni, što znači da će završiti na sudu ako se plaćanje ne primi odmah, a može biti primamljivo učiniti što god kažu da ih skinete s leđa.

Ali upamtite ovo: ta je tvrtka za naplatu vjerojatno kupila taj dug za otprilike polovicu izvorne vrijednosti, pa ako platite veći iznos od toga, osiguravate im profit. Ponudite odmah platiti manje od cijelog. Mnogo puta će agent za naplatu prihvatiti i željeti riješiti situaciju što je prije moguće kako bi mogli krenuti na sljedeći dug.

Želite brzo postići uspješno popravljanje kreditne sposobnosti, stoga pokušajte izravno platiti svom vjerovniku i uklonite negativnu oznaku “naplate”. Ako vaš vjerovnik odbije, a vi morate surađivati s agencijom za naplatu, pokušajte im ponuditi manje od punog iznosa duga. Obično sve iznad polovice predstavlja zaradu za agenta za naplatu, stoga neka vam cjelokupna uplata bude posljednja opcija.

Dobrobiti soje

Volite li miris prirodnih aroma koji ispunjavaju zrak u vašem domu? Miris kruha od banane i orašastih plodova koji se